Ekonomi

Konyalı Firma Sayısı Arttı

Geçtiğimiz yıl listede 15. sırada yer alan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nda Konyalı firma sayısı 18’e yükseldi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Büyükeğen, yaptığı yazılı açıklamada, Konya’nın Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Ülkenin sanayi devlerinin yer aldığı Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya’nın gücünü artırdığına dikkat çeken Büyükeğen, şöyle konuştu:

“Geçen yıl listede 15 firmayla temsil edilen Konya’nın İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nda yer alan firma sayısı bu yıl 18’e çıktı. Böylece, 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer alan 7 şirketimizle birlikte toplam Türkiye’nin 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya’dan 25 firma yer aldı.Firmamız da yer almayı başardı.”

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 18’inci sıraya yükselen Konyalı firmaları tebrik etti.

Firmaların önümüzdeki yıllarda daha üst sıralarda yer alacağına inandığını vurgulayan Öztürk, “İlk 500’ün ortasına girmek için daha fazla çaba harcayacaklarına inancımız tam. İlimiz imalat sektöründeki firma sayısıyla Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Sanayi ve ihracat yapan firma sayısıyla daha fazla firmanın listede yer alma potansiyeli var.” “Önümüzdeki yıllarda Konya daha fazla firmayla ilk 1000’e girecek.” Bu kelimeyi kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalı firmaları ve çalışanları tebrik ederek, şehir yöneticileri olarak bu başarıların sürdürülebilir olması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

haberbayat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu