Haber

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: “8 haftada 170 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti”

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, son 8 haftada 170 binden fazla kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ghebreyesus, küresel sağlık durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yıl Aralık ayının başından bu yana Kovid-19’dan haftalık ölümlerin arttığına dikkat çeken Ghebreyesus, “Son 8 haftada 170 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Bunlar sadece bildirilen ölümler, gerçek rakamlar. Daha Fazlası.” dedim.

DSÖ’nün en yüksek alarm seviyesi olan “Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu”nu ilan etmesinin üzerinden 3 yıl geçtiğini belirten Ghebreyesus, bu hafta Kovid-19 Acil Durum Komitesi’nin virüsle ilgili durumun devam edip etmediğini görüşmek üzere toplanacağını söyledi. küresel bir acil durum teşkil eder.

Ghebreyesus, “Acil Durum Komitesi’nin tavsiyesini peşinen dinlemeyeceğim ancak birçok ülkedeki durum ve Kovid-19 nedeniyle artan ölümler beni endişelendiriyor. Salgının başladığı 3 yıl öncesinden çok daha iyi durumda olmamıza rağmen” İlk başladığında, salgına küresel kolektif tepki bir kez daha baskı altında.” dedim.

“Daha fazlasını yapmazsak virüs öldürmeye devam edecek”

Başta yaşlılar olmak üzere çok az kişinin yeterince aşılandığından bahseden Ghebreyesus, birçok kişinin hatırlatma dozları almadığını ifade etti.

Ghebreyesus, kırılgan sağlık sistemlerinin Kovid-19’un yanı sıra grip ve diğer hastalıkların yüküyle baş etmekte zorlandığını söyledi.

“Mesajım açık, bu virüsü hafife almayın, bizi şaşırttı ve şaşırtmaya devam edecek. Sağlık gereçlerini ihtiyacı olanlara ulaştırmaz ve mücadele için daha fazlasını yapmazsak virüs öldürmeye devam edecek.” kapsamlı bir şekilde yanlış bilgilendirme.”

haber-kirikhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu