Haber

CHP Genel Başkanı Özel, ABB’nin “5 Yıllık Projeler Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” Açıklamasında Konuştu

CHP Lideri Özgür Özel, “31 Mart’ta Cumhurbaşkanı Mansur, Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayları ve belediye meclisi listeleri için her siyasi görüşten Ankaralılardan destek bekliyoruz.” söz konusu.

Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Atatürk Spor ve Stand Sarayı’nda düzenlediği “5 Yıllık Projeler Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı”na katıldı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın görev süresi boyunca hayata geçirdiği hizmet ve çalışmaları anlatan sunumunun ardından konuşan Özel, Yavaş’ın Ankara’ya canı gönülden hizmet ettiğini, vatandaşlara maddi ve manevi destek verdiğini söyledi.

Özel, Yavaş’ın sosyal belediyecilik anlayışıyla Ankara’da yaşayan tüm vatandaşlara hizmet ettiğini ve bu sayede başkent halkının takdirini kazandığını belirtti.

Yavaş’a destek veren tüm Ankaralılar ve belediye meclis üyelerine teşekkür eden Özel, şöyle devam etti:

“Ancak gördük ki daha fazlasını yapabilecekken imzasız imzalarla, kaldırılmayan ellerle ellerini bağlamaya çalışıyorlar. Asla mazeret sunmuyor, ‘Ben yapamam’ demiyor. Yapamam’. Ankaralılara diyor ki, ‘Biz bu kadar engellemeyle bu işleri yaptık, elimizi bırakın, Ankara’ya ‘Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu verin’ diyor. Biz de bunu istiyoruz. Sizden Ankaralılar.”

“31 Mart’ta tüm siyasi görüşlerden destek bekliyoruz”

Seçime ilişkin yapılan anketlerin Yavaş açısından olumlu sonuçlar verdiğini belirten Özel, daha fazla hizmet verebilmek için Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluk sağlanması gerektiğini vurguladı.

Özel, “AK Partili olabilirsiniz, MHP’li olabilirsiniz ama bu dürüst ve çalışkan insana ve onun çalışkan ekibine destek olursanız çok daha iyi hizmetler alırsınız. 31 Mart’ta Ankaralılar tüm siyasi görüşlerden Görüşlerine göre, Mansur lideri ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayları, belediye meclis listelerinde yer alacak. “Destek bekliyoruz. Biz bu desteği istiyoruz.” dedi.

Yavaş’ın deprem bölgesindeki çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini belirten Özel, “5 yıl boyunca koşarken bazen yanında koşan, bazen de arkasında durup koşmasına yardımcı olan değerli eşine teşekkür ediyoruz. Mansur Yavaş ve ekibini tüm Ankaralılara emanet ediyorum, hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyorum.” değerlendirmesini yaptı.

“Keçiören halkı 30 yıldır orada acı çekiyor”

Mansur Yavaş, sunumunda yaptığı konuşmada, 5 yılda 17 kavşak ve 12 acil nokta bağlantı yolunu tamamladıklarını, Eskişehir Yolu’ndan Şaşmaz’a, Türk Kızılay Caddesi’nden Samsun Yolu’na kadar yaptıkları kavşaklar sayesinde 5 yılda 17 kavşak ve 12 acil nokta bağlantı yolunu tamamladıklarını söyledi. kazalar azaldı ve ekonomik tasarruf sağlandı. transfer edildi.

Keçiören ilçesindeki Fatih Köprüsü’nün 4 şeritli olması için hazırladıkları protokolün İçişleri Bakanlığı tarafından askıya alındığını belirten Yavaş, “Keçiören halkı 30 yıldır orada sıkıntı çekiyor. Belediye başkanı hep aynı kişiler. Çözüm bulamadılar, o da bize düştü, buradan diyorum ki, eğer bu protokol varsa ‘Siz imzalarsanız bu yolu daha az maliyetle yaparız. Protokolü imzalamazsanız tünel yoluyla yer altına alacağız, siz de bunun önüne geçemezsiniz.” sözlerini kullandı.

Mamak metro ihalesi iptal edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Esenboğa Havalimanı metrosunu yapmak istemesi üzerine Mamak (Dikimevi-Natoyolu) metro projesini ABB olarak hayata geçirme kararı aldıklarını anlatan Yavaş, Mamak için hazırladıkları projelerin tamamlanmasının ardından ihaleyi yaptıklarını söyledi. metro.

Türkiye’de metronun kilometre başına maliyetinin 50 milyon euro civarında olduğunu belirten Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Merak edenler metro ihalesine kimlerin girdiğini görebilirler. Normalde 400-500 milyon euro indirimle alırlar dedik. Her rakam iyi, 780 milyon euro geldi. Biri bunu artırdı” 1 milyon euro oldu, 781 milyon euro oldu. Her gün 3 firma gelip ‘Projeyi bir an önce gösterin’ diyorlar, teşekkür edip çekildiler. Kamunun parası bu kadar ucuz mu? Hemen iptal ettik. Toplantı yapacağız. Tekrar gerçek rakamla ihaleye çıkılır, umarım daha fazla firma katılır, bunu özellikle Mamak halkının bilmesini istiyorum.

Artık havaalanı metrosunu istiyorum. Bize verin, biz yapalım diyorum. Zaten parayı bizden alıyorsunuz. Çayyolu metrosunun parasını bizden aldılar. 100 milyon ödememiz gerekirken kanunu değiştirdiler ve bizden 5,5 milyar aldılar. O dönem Çayyolu metrosunu yaptık, parası da bizden geldi. “Ankara, havaalanına metrosu olmayan tek başkenttir.”

Ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşların katıldığı programda, CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, bazı CHP genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri ve milletvekillerinin yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Toplantıda CHP’nin Etimesgut Belediye Başkanı adayı Erdal Beşikçioğlu da yer aldı.

sarayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu