Haber

Kilisedeki silahlı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı! Siyasilerden tepkiler

Sarıyer Büyükdere Mahallesi’ndeki Santa Maria Kilisesi’ne maskeli iki kişi gelerek, içeride düzenlenen ayin sırasında bilinmeyen bir nedenle ateş açtı. Silahlı saldırıda bir kişi vurularak hayatını kaybetti. Polis kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlatırken, siyasilerden de ardı ardına tepki mesajları geldi.

BAKAN TUNÇ: BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başsavcılığın soruşturma başlattığını belirterek, “İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, olaya ışık tutmak üzere bir başsavcı yardımcısı ve iki kişi görevlendirildi.” “Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespit ve yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Soruşturma çok kapsamlı ve titiz bir şekilde yürütülüyor.” söz konusu.

AK PARTİ’DEN İLK AÇIKLAMA: KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde ayin sırasında bir vatandaşımıza düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yürütüyor. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit edenler asla amaçlarına ulaşamayacaktır.” söz konusu.

İMAMOĞLU: HUZURU BOZMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde düzenlenen Pazar ayinine düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden CT’ye Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehrimizdeki inanç mekanlarına saldırarak birlik ve huzurumuzu bozuyoruz.” “Bunu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlikten Sorumlu Baş Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, “Santa Maria Kilisesi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden kişinin ailesine başsağlığı diliyorum. Bu tür provokasyonlara Türkiye’de asla izin verilmeyecektir.” Ülkemizde olay her yönüyle araştırılıyor ve ilgili tüm kurumlarca gerekli çalışmalar yapılıyor, failler tespit ediliyor.” “Yakında yakalanacak ve adalet önünde hesap verecek.” söz konusu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum: “Sarıyer Büyükdere Mahallemizdeki Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde ayin sırasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Rahip Anton Bulai’yi arayıp taziyelerimi ilettim. Asırlık kardeşlik kanunumuz ve birlikte yaşama irademiz.” Amacına asla ulaşamayacak.”

umraniye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu