Ekonomi

Bank of America, çalışanlarının yüzde 97’sine hisse senedi ödülü veriyor

Bank of America Corp (NYSE:BAC), çalışanlarının yaklaşık %97’sine hisse senedi ödülü vereceğini ve yıllık 500.000 dolar ve daha az kazananların bu uygulamadan yararlanacağını duyurdu. Dahili bir notta açıklanan girişim, finans kurumunun işgücüne bu tür bir teşvik sağladığı art arda yedinci yıl oldu.

CEO Brian Moynihan tarafından yayınlanan bildiride her çalışana verilecek hisse sayısı belirtilmedi. Ancak bazı işçilere nakit ödüle de hak kazanılacağı ve bunların detaylarının bireysel tazminat ve ilgili yerel yargı gereklerine göre belirleneceği belirtildi.

Duyuru, Bank of America’nın dördüncü çeyrek kârında bir düşüş bildirmesinin ardından geldi; bu düşüş, bankanın müşteri mevduatlarını tutmak için daha yüksek maliyetlere maruz kalması nedeniyle bu düşüşün 3,7 milyar dolarlık tek seferlik masraflara ve faiz gelirindeki düşüşe bağlandı.

InvestingPro İçgörüleri

Bank of America’nın yakın zamanda çalışanlarını hisse senedi ödülleriyle ödüllendireceğini duyurmasının ışığında, şirketin mali durumu ve performans ölçümlerine bakmak yatırımcılara ek bağlam sağlayabilir. InvestingPro’nun bilgilerine göre Bank of America’nın 262,13 milyar dolarlık güçlü bir piyasa değeri ve 10,54 fiyat-kazanç (F/K) oranı var; Bu, kazançlara göre potansiyel olarak olumlu bir değerlemeyi gösterir. Ek olarak banka, 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %1,93 gelir artışı elde etti ve bu da gelir yaratmada esneklik gösterdi.

InvestingPro Tips, Bank of America’nın üst üste 10 yıl boyunca temettülerini artırdığını ve üst üste 53 yıl boyunca temettü ödemelerini sürdürdüğünü ortaya koyuyor; bu da gelir odaklı yatırımcılar için cazip olabilir. Ayrıca şirket, bankacılık sektörünün önemli bir oyuncusu olarak kabul ediliyor ve son üç ayda %30,11’lik toplam fiyat getirisi ile güçlü bir getiri elde etti.

InvestingPro, daha kapsamlı analiz ve içgörü arayan yatırımcılar için Bank of America hakkında ek ipuçları sunarak şirketin stratejik konumunu ve finansal nüanslarını daha derinlemesine inceliyor. Yeni yıl indirimi ile InvestingPro aboneliği %50’ye varan indirimlerle sunuluyor. Bu tekliften yararlanmak için 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirimden yararlanmak için kaydolun. SFY24Kupon kodunu kullanın veya 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirimden yararlanın. SFY241Kupon kodunu kullanın.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu