Haber

Antalya’da kurye Ali Diken ile cinayet zanlısının kuaför yengesinin ölü bulunduğu bölgede üçüncü bir ceset ihtimaline karşı arama yapıldı.

Antalya’da gruplar, kurye Ali Diken ile cinayet zanlısının kuaför yengesinin ölü bulunduğu bölgede üçüncü bir ceset ihtimaline karşı arama yaptı. Yapılan aramada herhangi bir sonuç alınamazken, olayın ardından gözaltına alınan cinayet zanlısının olay yerinde arkadaşını, yengesini ise evinde öldürdüğü belirlendi.

Antalya’da yaşayan kurye Ali Diken, 20 Aralık 2023’te motosikletiyle birlikte ortadan kayboldu. Annesi ve teyzesi, 32 yaşındaki Ali Diken’i aramak için ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programı ekibinden yardım istedi. 36 gündür aranan Ali Diken’in cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Televizyon programına katılan ZB (33), şüpheli bulunarak gözaltına alındı. Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan ZB, sorgu sırasında Ali Diken’in gömüldüğü yerde itirafta bulundu. Şüpheli, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından cenazenin defnedildiği Aksu ilçesi Kundu Mahallesi Sahil Sokak üzerinde boş yere götürülerek kendisine yer gösterildi. Yapılan aramada şüphelinin belirttiği yerde bir ceset bulundu.

Baldızının cesedi bulundu

Cinayet zanlısının ifadesine göre, bulunan ilk cesede 30 metre uzaklıktaki bölgede ikinci ceset için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 4 saat süren aramanın ardından 26 yaşındaki kuaför ZEA’ya ait olduğu düşünülen ceset, ilk cesedin bulunduğu yerin kuzeyinde battaniyeye sarılı halde bulundu. Ceset, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yeri güvenlik bandıyla kapatılarak vatandaşların içeriye girmesi yasaklandı.

Kepçe ve kadavra köpeğiyle arama sürüyor

Polis ekipleri, 2 cesedin bulunduğu bölgede, üçüncü bir ceset olma ihtimaline karşı bu sabahtan itibaren kepçe ve kadavra arama köpeği ‘Obert’ kullanarak arama yaptı. Aramalarda herhangi bir sonuç alınamazken, aramaların yarın da devam edeceği ve tüm alanın aranacağı öğrenildi. Ekiplerin yaptığı incelemede ZB’nin olduğu belirlendi. Ali Diken’i gömüldüğü yerde, yengesi ZEA’yı da evinde öldürüp battaniyeye sararak boş bir tarlaya gömdü. Cinayet Büro Amirliğinde ZB’nin ifadesinin alınması sürecinin devam ettiği bildirildi.

Ailesinin onu 5 aydır aradığı ortaya çıktı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nden olayla ilgili olarak yapılan açıklamada, “15 Ağustos 2023 tarihinde Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğümüze haklarında kayıp başvurusu yapılan ZEA ve haklarında kayıp başvurusu yapılan AD isimli kişilerle ilgili yapılan çalışmalarda, 21 Aralık 2023 tarihinde kayıp başvurusu yapılan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda şüpheli ZB, İstanbul ilinde yakalanarak yakalanmıştır. “Gözaltına alınarak ilimize getirilmiştir. Aksu ilçesinde bugün yapılan tespit ve kazı çalışmaları sonucunda kayıp AD ve şüpheli ZB’nin görümcesi ZEA’ya ait olabilecek cesetlere ulaşıldı. Emniyet Müdürlüğü birimlerimiz olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.” – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu