Ekonomi

Baltika, Carlsberg birimlerinden 902 milyon dolar istiyor

Baltika Breweries, Rusya’nın en büyük bira üreticisinin kontrolünü ele geçirmek için Carlsberg’in dört iştiraki aleyhine açtığı davada toplam 6.24 milyar Danimarka Kronu, yani yaklaşık 902.19 milyon dolar tazminat talep etti. St Petersburg’da görülen davada Carlsberg Sverige, Carlsberg Deutschland, Carlsberg Breweries ve Rus iştiraki Hoppy Union davalı olarak yer aldı.

Anlaşmazlık, Moskova makamlarının Temmuz 2023’te Carlsberg’in Baltika’daki hisselerini devralarak “geçici yönetim” altına almasının ardından yoğunlaştı. Bu hamle, Carlsberg Group CEO’su Jacob Aarup-Andersen’in işletmenin fiilen kamulaştırıldığını iddia etmesine yol açtı. Carlsberg o tarihten bu yana Rusya’daki personelini, varlıklarını ve ticari faaliyetlerini korumak için mümkün olan her türlü tedbiri almayı taahhüt etmiştir.

Baltika ve Carlsberg arasındaki önceki mahkeme oturumları özel olduğundan ve ticari sırları içeren hassas belgeler tartışıldığından, talep edilen zararların özel nedenleri açıklanmadı. Ne Baltika ne de Carlsberg son dava hakkında yorum yapmadı.

Anlaşmazlığın karmaşıklığına ek olarak, Carlsberg’in Kazakistan birimi, Danimarkalı şirketin Baltika bira markasını belirli uluslararası pazarlarda pazarlamasının yasaklanmasının ardından bir Rus mahkemesine başvurdu ve bu yasak devam eden lisans anlaşmazlıklarından kaynaklandı.

Bu tahkimin ön duruşması 15 Mayıs’ta yapılacak. Bu hukuki çatışmanın sonucu her iki şirket ve Rusya’daki bira endüstrisi için önemli sonuçlar doğurabilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu