Ekonomi

Ankara-Astana’ya ilk direkt uçuş

Ankara-Astana hattındaki ilk uçuşunda 140 yolcu taşıyan AnadoluJet’in B-737 uçağı, yerel saatle 07.15’te Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı’na indi.

Havalimanında düzenlenen törene Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Ufuk Ekici, AnadoluJet Pazarlama Satış Müdürü Ahmet Yıldız, Kazakistan Sivil Havacılık Komite Başkanı Talgat Lastayev, Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı Yönetim Komitesi Başkanı Daulet Hamzin’in yanı sıra diğer yetkililer ve basın mensupları katıldı. İlk kez. .

Açılış konuşmalarının ardından Kazak halk müziği icra edildi. Kazak halk oyunlarının da sergilendiği törende ilk uçuş için kurdele ve pasta kesildi.

“İlk sefer 140 yolcu ile oldu”

Ahmet Yıldız, törenin ardından yaptığı açıklamada, söz konusu güzergahta AnadoluJet tarafından başlatılan direkt uçuşların, Türkiye ile Kazakistan arasındaki bağlara ekonomik ve kültürel açıdan daha fazla katkı sağlayacağını söyledi.

İlk seferin 140 yolcu ile yapıldığını kaydeden Yıldız, “Dönüşte 160 yolcumuz var. Havadan köprü yapıyoruz aslında. Köprüler ne kadar kolaysa o kadar çok insan gidip geliyor. Ankara ile Astana arasında da bugün köprümüz inşa ettik. Bu köprü hep kalacak. Kalacak ve insanlar onunla seyahat edecek. Bu gerçekten gurur duyulacak bir şey. Başkent olması ayrı bir güzel” dedi.

AnadoluJet, Ankara-Astana hattında ilk etapta haftada iki sefer düzenleyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu