Haber

İngiliz demiryolu işçileri yeni grevlere hazırlanıyor

İngiltere’de demiryolu personelini temsil eden Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT), hükümetin sunduğu yüzde 4’lük zammı kabul etmediğini açıklayarak, aylarca süren grevlere yenilerinin eklenebileceğini duyurdu. RMT, demiryolu çalışanlarının maaşlarında iki yıl boyunca kademeli olarak yüzde 8’lik bir artış talep ediyor ve Nisan 2024’e kadar işten çıkarma yapılmamasını sağlıyor. Hükümet, ağır üslerde çalıştıklarını söyleyen demiryolu işçilerine Haziran ayında yüzde 3’lük bir zam teklif etti. pandemi dönemi kısıtlamalarının ardından artan enflasyonu da dikkate alarak yüzde 11 zam istedi. Bu oranı kabul etmeyen sendika, müzakerelerin devam ettiği yaz aylarından bu yana zaman zaman greve gidiyor; bazı günler metro, tren ve otobüsler çalışmıyor.

Aralık ayı sonunda, Noel nedeniyle okulların ve birçok işletmenin kapalı olduğu bir zamanda, milyonlarca insanın tatil veya aile ziyaretleri için seyahat etmesi bekleniyor. Bu nedenle müzakereler son dönemde ivme kazandı; Bir anlaşma olacağı beklentisi artmıştı. Sendika, ‘iyi niyet göstergesi olarak’ önceden planladığı bazı grevleri iptal ettiğini açıklamıştı.

RMT geçtiğimiz hafta, bir anlaşmaya varılmadığı takdirde en yoğun seyahatlerin beklendiği Aralık ve Ocak aylarında bazı günlerde 40.000’den fazla demiryolu işçisinin greve gidebileceğini duyurdu.

RMT, önerilen zam oranının beklentileri karşılamadığını ve iş güvencesi sağlamadığını söylerken, İngiltere Ulaştırma Bakanı Mark Harper, “Durum son derece üzücü ve halka haksızlık. Hem yolcular hem de demiryolu işçileri bir anlaşma bekliyor” dedi. (BBC Türkçe)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu