Haber

Alinur Aktaş’ın çabaları sonuç verdi! Tarım artık Bursa’nın yükselen değeri

Bursa’da üretimden pazarlamaya kadar her alanda çiftçinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi’nin fide, fidan, tohum ve ekipman desteğiyle tarım, Bursa’nın yükselen değeri olmaya başladı. Tarım Peyzaj AŞ’nin desteğiyle Orhangazi’de kurulan yarı otomatik yaban mersini ve ahududu bahçelerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’nın tarımdaki gücünü daha da artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”

TARIMDA VERİMLİLİĞİ ARTTIRIR

Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla fide ve fidandan kaliteli üretime, ekipman desteğinden ürünlerin satış ve pazarlamasına kadar her alanda çiftçiye katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tarımda verimlilik giderek artıyor.

BAHÇELERİ BİR ARADA ZİYARET ETTİLER

Tarım Peyzaj A.Ş., Bursa İl Hayvancılığı Geliştirme Derneği (HAGEL) ve BUSKİ, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliğiyle yıl boyunca 17 ilçenin kırsal mahallelerinde üretime değer katacak adımlar atarken, Tarım Peyzaj A.Ş. Takviyelerle kurulan bahçelerde hasat verimli olur. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ile birlikte Tarım Peyzaj A.Ş.’den hibe desteği alan Sabri Bozkurt’un Orhangazi’de kurduğu bahçeleri ziyaret etti.

BAŞKAN AKTAŞ “TEDARİK” VURGUSUNU YAPTI

Bozkurt’un Tarım Peyzaj A.Ş.’den aldığı 7 bin ahududu fidanıyla kurduğu bahçede hasada katılan Başkan Aktaş, bahçe sahibi Bozkurt ve çalışanlarla sohbet etti. Bursa’nın birçok özelliğinin yanı sıra değerli bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Lider Aktaş, Bursa’nın sebze üretim çeşitliliği ve potansiyeliyle Marmara Bölgesi’nin tedarikçisi olduğunu hatırlattı.

“GÜCÜMÜZÜ ARTIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ”

Bursa’da coğrafi işaretli 30 farklı kategoride eser ve yemek bulunduğunu hatırlatan Lider Aktaş, “Tarım alanında her geçen gün güçlenen bir potansiyelimiz var. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bunu daha da artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Tarım Peyzaj A.Ş., BUSKİ ve HAGEL sayesinde deyim yerindeyse dört koldan tarım için seferber olduk. 8 milyon 100 bin fidan, 306 bin 500 fidan, 1 milyon kilo tohum Sadece benim dönemim boyunca çiftçilerimize 51 bin tarım makinesi ve 25 bin fidan dağıttık. “Bin kilo yem dağıttık. Sabri Bey’e Bursa tarımına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Burada mükemmel bir tesis kurulmuş. Bütün bu çabalar takdire şayandır. Hasatta bereket ve rahmet diliyorum” dedi.

ORHANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI: RASTE VE YABAN MERSİNİ ÜRETİMİNDEN ÇALACAĞIZ

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, ilçenin zaten zeytiniyle meşhur olduğunu hatırlatarak, “Ancak biz zeytin hasadına gittiğimizde çiftçilerimizin cebinde para kalması için alternatif işlere yönelmesini istedik. Burada şunu görüyoruz. Tarım Peyzaj A.Ş.’nin etkisiyle mersin üretiminde de ön plana çıkacak” dedi.

İşte Başkan Aktaş’ın gezisinden fotoğraflar:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu