Ekonomi

Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Jeotermal Enerji Çalışmaları Devam Ediyor

Alternatif tarımsal üretimin geliştirilmesi, istihdamın artırılması ve ilçe ekonomisine değerli katkılar sağlanması amacıyla Balıkesir’in Edremit ilçesinde hayata geçirilen Edremit Tarıma Dayalı İhtisas (Süs Bitkileri) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), jeotermal kaynak arama çalışmalarına devam ediyor faaliyetleri hız kesmeden gerçekleştiriyoruz. Kısa sürede altyapı yatırımlarına başlanacak olan Edremit Tarımsal İhtisas (Süs Bitkileri) Organize Sanayi Bölgesi’ndeki seraların ısıtılması yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan jeotermal enerji ile sağlanacak.

Jeotermal enerjinin sera ısıtmasında sürdürülebilir kullanılması amacıyla kaynak arama ve çeşitlendirme çalışmalarını sürdüren Edremit TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, OSB alanında yer alan İZJ-1 isimli jeotermal kuyunun bakım ve onarım çalışmalarını inceledi. .

Kaymakam Odabaş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu; “Edremit TDİOSB, uygun tarımsal uygulamaların yapılacağı, jeotermal enerji kaynaklarıyla ısıtılan, tarım ve sanayi entegrasyonunun sağlanacağı, modern ve teknolojik sera işletmelerinin bulunduğu, tarıma dayalı ihtisas seracılık organize sanayi bölgesidir.” Derinliğinde yaklaşık 40,5 derece sıcak su bulunan İZJ-1 isimli jeotermal kuyunun onarım ve onarım çalışmaları için yetkililerden bilgi alındı. Altyapı inşaat çalışmalarına kısa sürede başlayacağımız Edremit TDİOSB’un sera ısıtmasında kullanılacak jeotermal enerji kaynağının sürdürülebilirliğinin sağlanması için çalışıyoruz.” – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu