Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere ve üretken çiftçilere müjde

ANKARA (İGFA)-Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan millete seslendi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’le dün gerçekleştirdiği bir günlük çalışma ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmenin oldukça verimli ve kapsamlı olduğunu belirterek, “Özellikle tahıl koridoru ve ticaretin yoğunlaştığı bir dönemde bu toplantının değerinin dünya tarafından takdir edildiğine inanıyorum. birçok insani gündem masadaydı.”

“HAYAT PALİYETİ İLE MÜCADELE DAHA SERT BİR ŞEKİLDE YAPILACAK”

Hayat pahalılığına karşı daha sıkı mücadele edeceğini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağustos verileriyle birlikte yıllık enflasyonun yüzde 58’e çıkması, hayat pahalılığıyla daha sıkı mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor. Kuşkusuz, Bu uzun bir süreç ama enflasyona diz çöktüreceğimize inanıyoruz.”

Adli açılış töreninde yeni anayasa davetini yenilediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adalete erişimi kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Mevcut dönem bitmeden 1000 hakim ve savcı yardımcısını sınavla alarak kapasitelerini güçlendireceğiz. Türkiye’yi demokrasimize yakışır bir sivil anayasaya kavuşturmak için TBMM açıldığında ortaklarımızla birlikte çalışmaya başlayacağız.” .

GALERİLERE 221 MİLYON TL İDARİ CEZA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkat çektiği bir diğer konu da elektronik ticaret platformlarının işleyişine ilişkin konular oldu.

Taşınmaz ve ikinci el eşya satışına ilişkin düzenleme yaptıklarını, reklamlarda kimlik doğrulama zorunluluğu ve para cezası getirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Arz-talep dengesini bozacak şekilde hareket eden, istifçilik yapan, fahiş fiyat yapan otomobil satıcılarına ve bayilere uygulanan yaptırımlar.” “Perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı aştı” dedi.

GENÇLER İÇİN VERGİSİZ TELEFONLAR

Yükseköğretimde okuyan öğrencilerimize taahhüdümüz olan 10 GB internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda her iki konuyla ilgili detayları da gençlerimizle paylaşacağız. toplantı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca evlenecek gençlere yönelik uygun fiyatlı kredilerin de gündemde olduğunu söyledi.

ÜRETİCİLERE MÜJDE

Erdoğan, üreticilere son mesajını vererek, 2023 yılı buğday, arpa, yulaf, çavdar tritikale, çeltik üreticilerinin 2024 yılı Mart ayında ödenecek mazot ve gübre ödeneklerinin ödemelerini öne çekerek üreticilere destek olacaklarını belirterek, ” Ekim ayından itibaren hesaplara toplam 11,5 milyar lira katkı aktarmaya başlayacaklar. belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu