Haber

ABD’lilerin Çoğu Biden’ın Yaşından Endişeli

YENİ ABD kamuoyunun neredeyse dörtte üçü, Başkan Joe Biden’ın yaşı nedeniyle görevlerini yerine getirebilecek mevcut fiziksel ve zihinsel yeteneklerine ilişkin endişelerini dile getirdi.

CNN’in gerçekleştirdiği yeni ankette Biden’ın yaşı, görevdeki performansı ve ülkenin mevcut konumuna ilişkin olumsuz görüşler ortaya çıktı.

Ankete katılanların yüzde 73’ü, Biden’ın yaşının mevcut fiziksel ve zihinsel yetenek düzeyini etkilediğini düşündüğünü söylerken, yüzde 76’sı, yeniden seçilmesi halinde bunun bir dönem daha hizmet etme yeteneğini olumsuz yönde etkileyeceğinden önemli ölçüde endişe duyduklarını söyledi.

Ankete katılan Demokratların yüzde 60’ı Biden’ın yaşının 2024 başkanlık seçimleri üzerinde potansiyel bir etkisi olacağına işaret ederken, yüzde 61’i yeniden seçilmesi halinde bir dönem daha lider olarak hizmet edebilmesi konusunda ciddi endişelerini dile getirdi.

Biden yeniden seçilirse ikinci dönem için yemin edeceği Ocak 2025’te 82 yaşında olacak.

Biden’ın görev performansı onayı yüzde 39’a düştü

Ankette Başkan Biden’ın yaşının yanı sıra popülerliği, iş onayı ve görevdeki performansı da değerlendirildi.

Ankete katılanlar arasında Biden’ın görevdeki performansı yüzde 39 onay alırken, politikalarının ekonomik koşulları kötüleştirdiğine inananların oranı geçen sonbahardan bu yana 8 puan artarak yüzde 58’e yükseldi.

Katılımcıların yüzde 70’i ülkede işlerin kötüye gittiğini ve Biden’ın görevde olduğu sürenin büyük bölümünde bu durumun kalıcı olduğunu savunurken, yüzde 51’i hükümetin ülke sorunlarının çözümü için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Biden’a ilişkin kişisel algılara gelince, ankete katılanların yüzde 58’i onun hakkında olumsuz bir izlenime sahip olduklarını belirtirken, yalnızca yüzde 33’ü onu lider olarak görmekten gurur duydukları biri olarak tanımladı.

Son ankette Biden’ın kamuoyunda uyandırdığı güven mart ayına göre 7 puan azalarak yüzde 28’e gerilerken, lider olarak etkin hizmet verme kararlılığına ve sağlamlığına sahip olma niyeti mart ayına göre 6 puan azalarak yüzde 26’ya geriledi.

25-31 Ağustos ortasında gerçekleştirilen ankete 1.259’u kayıtlı seçmen olmak üzere toplam 1.503 yetişkin katıldı.

polatelihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu