Teknoloji

Hatay’daki depremden etkilenen gençler Game+ ile oyun kodluyor

Bulut tabanlı oyun platformu GAME+ markasının Turkcell Akademi bünyesinde düzenlediği ve iki farklı okulda devam eden eğitimler 12 Kasım’da sona erecek.

Turkcell’in afet bölgesinin yeniden imarına destek olmak amacıyla başlattığı Gönülden Projeler, GAME+ markasının katkılarıyla devam ediyor.

Turkcell Akademi tarafından Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi ile Defne ilçesindeki Muhtar Ahmet Yiğitoğlu Ortaokulunda düzenlenen eğitimler beşinci haftasını tamamladı. 12 Kasım’da tamamlanacak kodlama eğitiminin ilk mezunları için geri sayım başladı.

7 HAFTA SONU, TOPLAM 112 SAAT DERS

TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği) tarafından kurulan Teknolojik Eğitim Sınıflarında gerçekleştirilen eğitimler, Gamelab İstanbul’un yazılım geliştirme, kodlama ve animasyon konularında uzman eğitmenleri tarafından verilmektedir.

Lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitimlerde gençlere bilgisayar oyununun kodunun nasıl yazılacağı öğretiliyor ve gençlere temel yazılım teknikleri aktarılıyor. Öğrenciler Muhtar Ahmet Yiğitoğlu Ortaokulu’nda eğitimde C++ yazılım dilinde 2 boyutlu oyun, Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi’nde eğitimde ise C++ yazılım dilinde 3 boyutlu oyun programlıyorlar.

KAYNAK: HABER7

karakocanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu