Haber

Trabzonspor forması giyen çocuğun yüzüne biber gazı sıkan şüpheli 6 ayrı olaydan tutuklandı.

Bursa’da arkadaşıyla birlikte evinin önünde oturan Yusuf Emir B’ye (9) bisikletle yaklaşan, yüzüne biber gazı sıkan ve polis ekipleri tarafından evinde yakalanan Veysel İlhan (31), öldürüldü. diğer 6 suçtan tutuklandı. Hakkında 25 suç kaydı bulunan İlhan, olay günü giydiği tişört ve kullandığı bisikletle ele geçirildi. Evinde 3 biber gazı bulunan İlhan’ın, Yusuf Emir B.’ye saldırırken 5 kişiye daha saldırdığı belirlendi.

Olay, 29 Ekim günü saat 17.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi Yakut Caddesi’nde meydana geldi. Trabzonspor Futbol Okulu’nda okuyan Yusuf Buyruk B, arkadaşıyla evinin önünde oturup sohbet edip dondurma yerken, bir kişi bisikletiyle yanlarına yaklaşarak iddiaya göre ‘Vay be, Trabzonsporlu musun? ‘ söz konusu. “Evet” cevabı üzerine şüpheli, “Trabzonspor mağluptur” diyerek çocuğun yüzüne biber gazı sıkarak uzaklaştı. İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan olay sonrasında çocuğun biber gazının etkisiyle ağladığı, sesleri duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Yusuf Buyruk B, ambulansla kaldırıldığı Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olay karşısında şok geçiren Yusuf Emir B, “Arkadaşımla oturup dondurma yiyorduk. Siyah bisikletli bir adam yanımıza geldi. ‘Trabzonsporlu musun?’ dedi. Evet dedim.’ ‘Trabzonspor mağlup’ dedi ve bana biber gazı sıktı, sonra kaçtı.” Anne Sonay B, şüphelinin yakalanıp en ağır cezaya çarptırılmasını isterken, Trabzonspor Kulübü de bir açıklama yayınladı. ‘Bu olayın takipçisi olacağız’ başlığıyla yayımlanan basın açıklamasında,

“Bursa’da kimliği belirsiz bir kişi, Trabzonspor Futbol Okulu öğrencisi 9 yaşındaki öğrencimize önce hakaret, ardından yüzüne biber gazı sıkarak kabul edilemez bir saldırı gerçekleştirdi. Genç taraftarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Biber gazının etkisiyle hastanede tedavi altına alınan şahsın geçmiş olsun, saldırıyı gerçekleştiren kişi de budur. “Şahsın yakalanması için konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz. En kısa sürede gerekli cezayı alır.”

‘GÖRÜNTÜLERDE BEN DEĞİLİM’ DEDİ, EVİNDE BİBER GAZI BULUNDU

Ailenin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelinin Veysel İlhan olduğunu belirledi. ‘Yağma’ ve ‘darp’ başta olmak üzere çeşitli suçlardan 25 sabıkası bulunan şüpheli, dün evine yapılan baskında yakalanarak gözaltına alındı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen ve “Olayla hiçbir ilgim yok. Görüntülerdeki ben değilim” diyen İlhan’ın evinde yapılan aramada, üzerine giydiği tişört Biber gazı kullandığı gün ise 3 adet biber gazı ve bisikleti bulundu.

6 FARKLI OLAYDAN TUTUKLANDI

Daha önce de biber gazı saldırısına maruz kaldığını belirten Veysel İlhan hakkında 5 şikayet olduğu belirlenirken, bugün adliyeye sevk edilen İlhan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, İlhan’ın daha 6 kabahatten tutuklandığı, 6 ayrı suçtan ise tutuklanma talebiyle Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiği belirtildi. “Kendisini savunamayacak durumda olan mağduru kasten yaralama” ve “silahla kasten yaralama” suçları yer alıyor. “Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Veysel İlhan hakkında 6 ayrı olaydan dolayı tutuklama kararı çıkardı.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu