Haber

Zelenskiy’in Ukraynalı diplomatlara verdiği görevler arasında Rusya ile müzakere olmaması yer alıyor.

Ukrayna büyükelçileri ile bir araya gelen Zelenskiy’in sözlerine göre, ülke diplomatlarının başlıca görevlerinden biri, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne üyeliği için müzakerelerin başlatılması.

Zelenskiy, ” Ukrayna, benzeri görülmemiş bir şekilde Avrupa Birliği’ni birleştirdi ve AB üyeliği için aday statüsü aldı. Bu büyük bir başarı. NATO üyeliği için de başvurduk.”ifadesini kullandı.

Ukraynalı lider, Afrika ülkelerinde 10 büyükelçilik açmayı planladıklarını da belirtti.

Ülkenin savunma ihtiyacını karşılamaları gerektiğini kaydeden Zelenskiy, “Savunma ihtiyacını karşılamak için sürekli çalışmalısınız” dedi.

Bir diğer değerli misyonunun da ülkenin elektrik sektörünü eski haline getirmek olduğunu ifade eden Ukrayna lideri, büyükelçilerden sonuç almak için ortak ülkeler ve uluslararası kuruluşlarla bu yönde yakın işbirliği yapmalarını istedi.

Rusya’ya yönelik yaptırımların uygulanması, Rusya’ya karşı uluslararası bir savaş suçları mahkemesi kurulması ve Rusya’nın yurtdışında varlığının önlenmesine yönelik çalışmaların artırılması çağrısında bulunan Zelenskiy, 2023 yılında diplomasinin görevlerinden biri olarak, “NATO Zirvesi’ne hazırlanmak ve bu zirveden Ukrayna için somut sonuçlar alınmasını sağlamak”gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu