Ekonomi

Yellen ticari gayrimenkul sektöründen endişeli

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde Finansal İstikrar Gözetim Kurulu’nun yıllık raporuna ilişkin düzenlenen oturuma katıldı.

Ticari gayrimenkul konusunda kaygıları olduğunu belirten Yellen, bankacılık düzenleyicilerinin bu konuya odaklandığını söyledi.

Yellen, düzenleyici kurumların, zararları karşılayacak şekilde kredi zarar rezervi oluşturulması, temettü politikalarının uygun ve likiditenin yeterli olması için çalıştıklarını, yüksek faiz oranları ve boş kontenjanlar nedeniyle vadesi gelen ticari gayrimenkul kredilerinin finansmanının sağlanması için çalıştıklarını söyledi. Pandemi sonrasında değişen çalışma modellerine sahip ofisler, bu mülk sahipleri üzerinde büyük gerilim yaratacak. transfer edildi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, “Endişeliyim. Her ne kadar bu sorun nedeniyle stres yaşayan bazı kurumlar olsa da bunun yönetilebilir olduğuna inanıyorum.”

“Kongre, sabit paraları düzenlemek için yasa çıkarmalı.”

ABD’nin ekonomik gücünün güçlü ve dayanıklı bir finansal sisteme bağlı olduğunu vurgulayan Yellen, Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin 2023 yılı boyunca ticari ve konut amaçlı gayrimenkullerden kaynaklanan riskler, küresel jeopolitik çatışmalar ve teknolojik gelişmeler gibi çeşitli riskleri takip ettiğini belirtti.

Konseyin odaklandığı risklere değinen Yellen, bunlardan ilkinin bankacılık sektörü ve banka dışı finansal kuruluşlardan kaynaklanan riskler olduğunu kaydetti.

Yellen, iklim bağlantılı olaylara bağlı finansal istikrar risklerinin giderek şiddetlenmesi ve sıklaşması nedeniyle değerlendirme çalışmalarına uyumu artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Yellen, kripto varlık platformları ve sabitcoinler üzerindeki süreçler, kripto varlık fiyat dalgalanmalarından kaynaklanan güvenlik açıkları ve yürürlükteki yasa ve düzenlemelere aykırı veya bunların dışında hareket eden platformların çoğalması gibi dijital varlıklara ve ilgili risklere de odaklandıklarını belirterek şunları söyledi: “Geçerli kurallar ve düzenlemeler uygulanmalı ve Kongre, sabit koinlerin ve sabit koinlerin “Menkul kıymet olmayan kripto varlıklar için spot piyasayı düzenleyecek mevzuatı kabul etmesi gerekir” dedi.

Finansal kurumlara yapay zeka konusundaki uzmanlıklarını derinleştirme çağrısı

Siber güvenlik risklerine karşı savunmaların güçlendirilmesine de odaklandıklarını belirten Yellen, devlet ve federal kurumlar ile özel sektör arasında devam eden ortaklıklar da dahil olmak üzere, zamanında ve uygulanabilir siber güvenlik bilgilerinin paylaşımını desteklediklerini belirtti.

Yellen, “Konsey, maliyetlerin azaltılması ve verimliliğin artırılması gibi potansiyel faydaların yanı sıra siber ve model riski gibi potansiyel riskler sağlayan yapay zekanın finansal hizmetlerde artan kullanımını yakından izliyor” dedi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, finansal kurumların, düzenleyicilerin ve piyasa katılımcılarının yapay zeka alanındaki uzmanlıklarını ve izleme kapasitelerini derinleştirmeye devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu