Ekonomi

X Corp Brezilya’da mahkeme kararıyla hesap engellemeleriyle karşı karşıya

Daha önce Twitter olarak bilinen X Corp, Cumartesi günü açıklandığı üzere, platformundaki bazı popüler hesapları engellemek için Brezilya’daki mahkeme kararlarına uymuştur. Şirketin bu kararların arkasındaki nedenleri veya etkilenen hesapların ayrıntılarını açıklaması yasal olarak kısıtlanmıştır. X Corp, uyumsuzluk nedeniyle günlük para cezalarıyla karşı karşıya.

X’in sahibi Elon Musk, durumla ilgili endişelerini dile getirdiği bir yazıda, önemli gelir kaybı potansiyeline ve Brezilya’daki faaliyetlerini durdurmak zorunda kalma olasılığına dikkat çekti. Musk, mümkün olan her durumda mahkemenin kararına itiraz edeceği sözünü verdi.

Şirketin eylemleri, Brezilyalı bir yargıç tarafından dayatılan, önemli para cezaları ve çalışanların tutuklanması tehditlerinin yanı sıra X’in Brezilya’daki hizmetlerinin potansiyel olarak engellenmesini de içeren katı önlemlere yanıt olarak geldi. Bu durum Musk tarafından bir kullanıcının Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes’in ifade özgürlüğünü düzenleme yaklaşımına ilişkin yorumuna yanıt verirken vurgulandı.

Geçen yıl yaşanan ilgili bir gelişmede, Yargıç Moraes Telegram ve NASDAQ:GOOGL’dan Google (NASDAQ:GOOGL) yöneticileri hakkında, önerilen bir internet düzenleme tasarısına karşı çıkmadaki rolleri nedeniyle bir soruşturma başlatmıştı. Söz konusu yasa, internet şirketlerini, arama motorlarını ve sosyal mesajlaşma servislerini yasadışı içeriği tespit etmek ve bildirmek, mahkemeleri atlamak ve uyulmaması halinde ağır cezalar uygulamakla sorumlu tutacaktı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu