Haber

Van Sahil Yolunda Asfalt Çalışmaları Başladı

Van Büyükşehir Belediyesi’nin itibar projelerinden biri olan Sahil Yolu Projesi adım adım tamamlanıyor. Sıcak asfalt seriminin başladığı sahil yolunda hummalı bir çalışma yürütülürken, çalışmalarda teknolojik cihazlardan da yararlanılıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin itibar projelerinden biri olan ve sahil kesimini cazibe merkezi haline getirerek şehre değer katacak olan Sahil Yolu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanında ekipler aralıksız çalışıyor. 100’lerce araç ve çalışanla hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü Sahil Yolu’nda da sıcak asfalt serimine başlandı. Tamamı Büyükşehir Belediyesi idari iş gücü ile yürütülen Sahil Yolu çalışmalarında şu ana kadar 2,5 kilometrelik PMT serimi tamamlandı ve sıcak asfalt serimine başlandı. Asfalt çalışmalarında günde 600 metre serilmesi planlanıyor.

ULUSLARARASI YOLLARDA KULLANILAN BÜYÜK MULTİPLEX KAYAK CİHAZLARI İLK KEZ KIYI YOLUNDA DA KULLANILDI

Ayrıca uluslararası yollarda kullanılan Big MultiPlex Kayak cihazı da ilk kez Sahil Yolu asfalt kaplamasında kullanılıyor. Asfalt finişerlerinin kontrol sistemine entegre edilen cihaz sayesinde virajlarda esnek kullanım ve uzun tümseklerin yumuşatılması sağlanmakta, olası kod farkı hataları ortadan kaldırılmaktadır.

SAHİL YOLU VE REKREASYON ALANI PROJELERİ KAPSAMINDA NELER YAPILMAKTADIR?

Vatandaşları Van Gölü’nün eşsiz doğası ile buluşturacak ve kıyı kesimini cazibe merkezi haline getirecek mega proje kapsamında 30 metre genişliğinde uluslararası standartlarda sahil yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, fıskiyeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüme yolları. ve bisiklet yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, çevre düzenlemesi, yeşil alan, aydınlatma, mescitler ve lavabolar.

Ekolojik belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen projede, bölgedeki sazlıklar ve doğal yaşam alanları da korunurken, şehrin en büyük gideri olan Van Gölü’nün doğası da korunuyor. Üç merkez ilçeyi sahilde buluşturan proje kapsamında park çalışmalarını sürdüren gruplar, yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmalarını da sürdürerek 3 bin 500 metrelik ahşap yürüyüş yolu, ahşap korkuluklar, seyir terasları ve dinlenme alanları.

Büyük bir titizlikle yürütülen yol ve mesire alanı çalışmalarının sonbahara kadar tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu