Teknoloji

90 dakika için bir servet ödedi

Uzay aracı üreticisi ve uzay turizmi şirketi Virgin Galactic, geçen Haziran ayında gerçekleştirdiği ilk ticari uçuşun ardından ilk kez uzaya turist taşıdı.

ABD’nin New Mexico eyaletindeki Spaceport America’dan yerel saatle 08.30’da Konuta adlı taşıyıcı uçakla havalanan VSS Unity uzay aracı, Eve’den 15 kilometre yükseklikte ayrılmak için motorlarını ateşledi. Unity daha sonra kendi motorlarıyla yerden 85 kilometre yüksekliğe ulaşarak sıfır yerçekimi ortamına ulaştı. Turistler yaklaşık 5 dakika boyunca sıfır yerçekimi ortamını deneyimleme fırsatı buldu. Yaklaşık 90 dakika süren uçuşun ardından VSS Unity, Spaceport America’ya başarıyla indi.

Uzaya giden ilk anne-kız oldular

Uzay aracında turist olarak bir yarışmada bilet kazanan 18 yaşındaki Anastatia Mayers ve annesi Keisha Schahaff ile uçuş için bilet alan 80 yaşındaki eski İngiliz Olimpiyat sporcusu Jon Goodwin yer aldı. Goodwin uzaya çıkan ilk olimpik sporcu ve ikinci Parkinson hastası olurken, 18 yaşındaki Mayers uzaya çıkan en genç ikinci kişi olarak kayıtlara geçti. Mayers ve annesi Schahaff, uzaya giden ilk anne-kız oldu.

İlk ticari uçuş geçen ay yapıldı.

Geçen ay Virgin Galactic, İtalyan Hava Kuvvetleri ve İtalyan Ulusal Araştırma Kurulu tarafından ödenen bir uçuşta üç kişiyi uzaya götüren ilk ticari uçuşunu başarıyla tamamladı.

Branson uzaya çıkan ilk milyarder oldu

Virgin Galactic’in sahibi İngiliz iş adamı Richard Branson, Temmuz 2021’de altı kişilik bir grupla uzaya uçtu ve “uzaya çıkan ilk milyarder” unvanını aldı.

800 kişi uzay yolculuğu için sıraya girdi

Virgin Galactic firmasıyla 800 kişi uzaya gitmek için bilet alırken, bilet fiyatı son zammın ardından 450 bin dolara ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu