Haber

Türkiye’de faaliyet gösteren şirket İsrail’de fabrika kuruyor! “Kararlılığımızı gösteriyoruz”

  • Haber7 – ÖZEL

123 gün boyunca Gazze’de tüm savaş suçlarını işleyen işgalci İsrail, geçtiğimiz günlerde dünyaya seslenerek bir bağış kampanyası başlattı. Gazzeyaşayan binlerce masum sivil için toplanan yardımların da önüne geçildi. işgalci İsrail kendi askerleri için uluslararası şirketlerden yardım istediğini açıkladı. Bu davete yanıt veren uluslararası şirketler arasında Cisco Sistemiİsrail’in en büyük sponsorlarından biri oldu.

Ülkemizde faaliyet gösteren teknoloji şirketi Cisco Sistemi, İsrail Ofachima Şehri kalkındırmak amacıyla şehirde fabrika kurmaya karar verdi. Fabrikayı kuracaklar İsrail’de yaşayan gençleri istihdam etmek Şirket, şehri şu şekilde geliştirmeyi hedeflediklerini açıkladı; “ Bu yatırımla İsrail’e olan bağlılığımızı gösteriyoruz” söz konusu.

Haberler7ile ilgiliGündeme getirdiği İsrail’e mali destek sağlayan şirketler arasında Cisco SistemiAynı zamanda ürettikleri eserlerle istihbarat bilgilerinin toplanmasıKendisinin de bu konu üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Türkiye’deki özel ve devlet kurumlarında ağ ve güvenlik sistemleriKonuyla ilgili hizmet veren Cisco Sistem, geçmişte ürünlerine “veri aktarmak amacıyla” özelliğini eklemişti. “arka kapı”Onun yerleştirdiği iddia edildi.

“İSRAİL’E BAĞLILIĞIMIZI GÖSTERİYORUZ”

Oren Segal, Cisco Systems CEO’suİsrail’in katıldığı toplantıda OfachimaŞehre yapacakları yatırım için ise şu ifadeleri kullandı:

“İsrail’deki yatırımlarımızın ana odak noktalarından biri siber güvenlik, yapay zeka, bağlantı ağları ve geliştirme dahil olmak üzere yüksek teknoloji endüstrisinin çalışmaları olacak.

Cisco’nun Ofakim’de bir yan kuruluş kurma kararı, İsrail’deki uzun süredir devam eden varlığına dayanıyor. 1997 yılında Netanya’da ilk şubesini açtığından bu yana Cisco İsrail, altı geliştirme tesisinde yaklaşık 800 kişiyi istihdam etti. “Şirketimizin bölgeye olan bağlılığı, toplam 7,2 milyar dolarlık yatırım hacmine ulaşan kapsamlı satın alma listesinden açıkça görülüyor.”

İSRAİL GENÇLERİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT DEDİ

İsrail medyası da bu gelişmeye sayfalarında yer verdi. İsrail medyasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cisco Systems’in bu hamlesi, Ofakim’i yüksek teknoloji dünyasında yükselen bir yıldız olarak konumlandıran değerli bir ilerlemeye işaret ediyor. Cisco’nun ortaya koyacağı bilgi ve uzmanlıktan yararlanarak şehrin gençleri, sürekli gelişen bir segmentte büyüme için yeni yollar ve fırsatlar açabilir.



Cisco, İsrail’de yaşayan gençleri BT endüstrisindeki işler için gerekli becerilerle donatacak eğitim programlarına yatırım yapmak üzere ticari yan kuruluşları, Amal ağı ve Rashi Vakfı ile işbirliği yapacak. “Bu yatırım aynı zamanda bölgenin yetenekli bireylerine uzun vadeli büyüme fırsatları sağlayan bir kariyer geliştirme programını da içerecek.”

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu