Sağlık

Türk Gemilerindeki Sahra Hastaneleri Gazze’deki Yaralıları İyileştirecek

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gazze’deki yaralı ve hastaların iyileştirilmesi amacıyla Mısır Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Bakan Koca şu bilgileri verdi: Dün akşam Mısır Sağlık Bakanı ile görüştüm. Önemli gelişmeler var.İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları nedeniyle sağlık hizmetlerine ulaşamayan kardeşlerimizin yaralarını sarmak için Mısır Sağlık Bakanı değerli dostum Halid Abdel Gaffar ile bir toplantı yaptım. Toplantımız sırasında birçok önemli konu üzerinde mutabakata vardık:Faaliyetlerine son vermek zorunda kalan Gazze’deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi’nde tedavi görüyordu. özellikle kanser hastalarıbize daha önce bildirilmiş ve Acil tedaviye ihtiyaç duyan 1000’e yakın hasta ve yaralıyı Refah sınır kapısı üzerinden Mısır’a ulaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor.Daha sonra kanser hastaları ve acil durumda olanlar ambulans uçaklarla ve gemideki hastaneyle nakledilecek. Ülkemize devredilmesi planlanıyor.Sayın Bakanımızla bu hayati gelişme için gerekli çalışmaların planlanması ve yürütülmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantımızda Sayın Bakanımız önemli bir bilgiyi daha bizimle paylaştı.

Sahra Hastaneleri Mısır’a Gemiyle Gönderilecek

Türkiye’nin Gazze’deki yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Mısır’a göndermek istediği Sahra Hastaneleri ve ambulansların sevkıyatı için sularımızda her an harekete geçmeye hazır çok sayıda tanker bulunuyor. İki gemimize Mısır limanlarına girme izni verildi. Sayın Bakanımızla Gazzeli kardeşlerimizin tedavisine yönelik bu yakın ve unutulmaz işbirliğinin, Mısır ile ülkemiz arasında sağlık alanında mevcut işbirliğine ivme kazandıracağına olan inancımızı artırmıştır. Gazze’de hasta ve yaralılara şifa olabilmek insanlık için büyük bir nimettir.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu