Haber

Şırnak milletvekilleri: Ziraat Fakültesine taşınma kararı iptal edilmeli

ANKARA– Şırnak Milletvekilleri Ayşegül Doğan, Newroz Uysal Aslan ve Mehmet Zeki İrmez, Şırnak Üniversitesi yönetiminin Şırnak’ın İdil ilçesinde 2013 yılında kurulan Ziraat Fakültesi’nin merkeze taşınması kararına tepki gösterdi.

‘İDİL’DEKİ ZİRAAT FAKÜLTESİNİN MERKEZE TAŞINMASI KARARI İPTAL EDİLMELİDİR’

Milletvekilleri, Şırnak Üniversitesi’nin taşınma kararının fakültenin tebaası olan öğrenci ve öğretim üyelerinin talepleri olmadan alındığını vurgulayarak, üniversite yönetiminin bu karardan bir an önce dönmesi gerektiğini belirtti.

‘TASARRUFUN İLK AKLAMI NEDEN FAKÜLTELER?’

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kemer sıkma genelgesi çerçevesinde üniversitenin fakülte binasının yetersizliği ve önceki konut kiralama izninin iptal edilmesinden kaynaklandığını hatırlatan milletvekilleri, “Neden akla ilk gelen kurumlar fakülteler oluyor? tasarruftan ne zaman bahsediliyor? Tasarruf edilecek başka kurum yok mu? diye sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a da soru önergesi veren milletvekilleri, önergede şu ifadeleri kullandı: “Bakanlığın görevi, gerekçe göstererek fakültenin taşınmasına zemin hazırlamak olmamalıdır. Yurt eksikliği değil, öğrencilerin barınma sorununu çözmek ve bu konuda adım atacak projeler geliştirmek.” ”

‘BAKANLIK BUGÜNE KADAR NEDEN YURT İNŞA ETMEDİ?’

Milletvekilleri Bakan Bak’a şu soruları sordu:

-İdil İlçesinde 2013 yılında kurulan Ziraat Fakültesi neden şimdi taşınıyor? Bu konuda fakülte bileşenleri olan öğrencilerin ve akademik çalışanların görüşleri alındı ​​mı?
-10 yıldır İdil’de öğretmenlik yapan Ziraat Fakültesi öğrencilerine Bakanlık neden yurt yaptırmadı?
– Öğrencilerin yurt sorununun analizini planlamak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın görevi değil mi? Bunu nasıl deneyeceksin? (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu