Haber

Seçme ve seçilme hakkı Bucalı kadınlar tarafından kutlandı

Atatürk Devrimlerinin toplumsal hayatta yer alan en değerlilerinden biri olan Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı Buca Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte kutlandı.

Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Güral’ın yanı sıra belediye bünyesindeki kadın yönetici, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Tüm dünyaya öncülük eden kanunun kabulünün 88. yılı anısına düzenlenen toplantı Buca Belediyesi Mevlana Tesisleri Neva Cafe’de gerçekleştirildi. Toplantıda sosyolog ve bağlantı uzmanı Sıla Aydemir Korkmaz tarafından kadın hakları alanındaki siyasi ve hukuki mücadelelere ilişkin sunum yapıldı. Türkiye’de ve dünyada kadınların yasal hakları için geçmişteki ve günümüzdeki çabalarının anlatıldığı sunumda, yasal kazanımların uygulamada hala ilerleyememesinin nedenleri ve karar alma mekanizmalarında kadınların önüne konulan aksaklıklar anlatıldı. bugünden bahsedildi.

YASA DEĞİŞTİ

5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan mevzuat değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanma ve aday olmalarının önü açıldı. Kadınlara Türkiye, Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, İsviçre’den 36 yıl önce seçme ve seçilme hakkı verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu