Haber

Nehre dökülen kimyasal atıklar binlerce arı ve balığın ölümüne neden oldu.

ADANA’da Organize Sanayi Bölgesi’nde bazı fabrikalardan çıkan kimyasal atıkların uygun şekilde arıtılmadan Ceyhan Nehri’ne dökülmesi ve yerleşim yerlerini kötü kokuların sarması sonucu binlerce arı ve balık telef oldu.

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikalardan yeterli arıtma yapılmadan çıkan kimyasal atıklar bir süre Ceyhan Nehri’ne dökülüyor. Atıklardan gelen pis koku çevredeki yerleşim yerlerine yayılırken nehirdeki binlerce balık, çevredeki binlerce arı telef oldu. Nehre yakın olan Özler Mahallesi Muhtarı Sinan Barçin, kimyasal atıkların Yumurtalık’a ulaştığını ve tehlikenin sanıldığından daha büyük olduğunu söyledi. Birçok hayvanın da nehir suyundan içerek zehirlendiğini kaydeden Barçin, “Arılarımız, balıklarımız ölüyor. 50 kişi gelip şikayet ediyor. Her geçen gün doğamız, suyumuz kirleniyor.”

‘VİCDANIMIZ KABUL ETMİYOR’ Bölgede çiftçilik ve arıcılıkla uğraşan Hacı Aslan, kovanlarındaki arıların nehirden su içtiklerini ve suya kimyasal atıkların karışması nedeniyle birçoğunun öldüğünü söyledi. Çok üzüldüğünü anlatan Aslan, “Arılar suyu içtikten sonra kendilerini zar zor kovana atıyorlar. Şimdiye kadar böyle bir şey olmadı. Bu kimyasallar suya döküldüğünden beri binlerce arımız öldü. Vicdanımız. kabul etmiyor 6 çıtamız vardı 3 çıtamız kaldı şimdi bile can çekişiyor gördünüz böyle devam ederse ne arı kalır burada ne de başka bir canlı yaşar balık yılan böcek böcek Hepsi bu nehirden su içiyor. Buradan da tarlalarımıza su geliyor. Orada zehirleniyorlar” dedi. Öte yandan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından analiz için çevreden su örneği alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu