Ekonomi

SEC, Ripple Labs’tan mali kayıtlar ve satış ayrıntıları istiyor

WASHINGTON – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi (SEC), Ripple Labs Inc. kendisine karşı yasal işlemlerini hızlandırırken, blockchain şirketini mali kayıtlar ve satış sözleşmelerinin ayrıntılarını üretmeye zorlama talebini daha da desteklemek için bir yanıt özeti sundu. SEC’in bugünkü son başvurusu, Aralık 2020’de yapılan şikayetin ardından, Ripple’ın 2022 ve 2023 yıllarına ait denetlenmiş mali tablolarının yanı sıra şikayet sonrası Kurumsal Satış anlaşmalarına ilişkin spesifik bilgilere erişim talep ediyor.

Düzenleyici, talep edilen belgelerin uygun cezaların belirlenmesinde ve Ripple’ın gelecekteki düzenlemelere uyumunun sağlanmasında paha biçilemez olduğunda ısrar ediyor. Bu odak noktası özellikle SEC’in uygunsuz satış uygulamalarına maruz kalabileceğinden şüphelendiği Ripple’ın İsteğe Bağlı Likidite (ODL) müşterileri üzerindedir. SEC, Ripple’ın bilgi taleplerinin uygunluğu ve zamanlamasına yönelik itirazlarına karşı koymak için “SEC v. Rajaratnam” gibi önceki davalara ve mahkeme onaylı “uzatılmış keşif süreleri” örneklerine atıfta bulundu.

SEC, Ripple’ın gelecekteki kurumsal satışlarının potansiyel olarak uygunsuz olduğunu düşündüğü şeyleri önlemek için stratejik bir hamleyle, geçmiş satışların yasallığına meydan okumak yerine ihtiyati tedbir istiyor. Bu yaklaşım, SEC’in geçmişteki eylemlerden ziyade gelecekteki uyumlulukla ilgilendiğini göstermektedir.

Hukuk analisti Bill Morgan, SEC’in Ripple için yaptığı eylemlerin sonuçlarına ışık tutarak şirketin, Ripple’ın ODL hizmetinin merkezindeki dijital para birimi olan XRP’ye yönelik satış stratejisini yeniden düşünmesi gerekebileceğini öne sürdü. Ripple’ın stratejisindeki önemli değişiklikler ODL operasyonlarını doğrudan etkileyebilir.

Ripple, menkul kıymet ihlallerine yönelik cezalarla ilgili bu taleplerin zamanlamasına ve uygunluğuna itiraz ediyor ancak caydırıcı sonuçların şekillendirilmesindeki önemini vurgulayan SEC’in sert muhalefetiyle karşı karşıya. Keşif aşamasının 12 Şubat 2024’te sona ermesiyle birlikte hukuk uzmanları, Ripple’ın XRP’nin kurumsal satışları yoluyla iddia edilen menkul kıymet ihlalleri için olası para cezalarını tartışıyor; Tahminler, Yargıç Torres’in bu satışların menkul kıymet ihlali teşkil edip etmediğine ilişkin tespitine bağlı olarak 200 milyon dolardan 3 milyar dolara kadar geniş bir aralıkta değişiyor.

Anlaşmazlığın merkezinde yer alan kripto para birimi XRP’nin fiyatı 0,51231 dolar seviyesinde. Ripple’ın SEC’in taleplerine vereceği yanıt ve operasyonlarında yapacağı herhangi bir düzenleme, XRP’nin gelecekteki piyasa performansını etkileyebilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

saraykenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu