Ekonomi

Bankacılıkta yeni dönem! “Ödeme İste” sistemi başlıyor

TCMB internet sitesinde yer alan bilgiye göre “Ödeme İste” sistemi, müşterilerin Anında ve Kalıcı Fon Transferi (FAST) sistemindeki kullanım deneyimlerini iyileştirmeyi amaçlayan katma değerli bir hizmet olarak tanımlanıyor.

“Ödeme İste” sistemi ile banka üzerinden para göndermesi istenen kişinin IBAN numarası, adı, talep tutarı ve geçerlilik süresi girilir. Kendi bankası uygulama üzerinden karşı tarafa uyarı göndererek gönderimin yapılıp yapılmayacağını soruyor. Onay verilmesi halinde para FAST üzerinden hızlı bir şekilde gönderilir. “Ödeme iste”Kiracıya kirayı ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi, borçluya ek süre tanınması gibi konularda kolaylık sağlar.

Bankalardan yapılan açıklamalarda bankaların kendi taşınabilir uygulamalarını kullandıkları belirtiliyor. “Ödeme iste”Görünüşe göre sistemi uyarlamışlar ve desteklemişler.

VakıfBank’tan yapılan açıklamaya göre, bankanın taşınabilir uygulamasını ve internet bankacılığını kullanan bireysel ve ticari müşteriler, “Ödeme iste”Hizmet sayesinde güvenli, hızlı ve kullanıcı dostu bir ödeme deneyimi yaşadıkları belirtilirken, projenin müşteriler arasındaki ödeme talebi akışlarını kolaylaştırarak finansal süreçleri daha erişilebilir hale getirdiği kaydedildi.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, Vakıfbank “Ödeme iste”Birden fazla ödeme talebi işlemi gerçekleştiren kullanıcıların, fatura veya kart harcaması gibi ödemeleri de farklı kişilerle paylaşabileceğini belirtti.

Ödeme süreçlerini kolaylaştıran projenin değerine değinen Merdan, şöyle konuştu: “VakıfBank, paydaş olduğu projeyle ödemelerin dijital kolaylıkta yapılmasını sağlıyor. Dijitallik, bugünün rahatlığını sağlamaktan ziyade yarının temellerini oluşturmak için önemli. Bu yaklaşımla ‘dijital yapar’ hedefimize odaklanıyoruz. Ödeme Talebini daha kolay görüntüleyebilir ve müşterilerimizin kullanımına sunabiliriz.”İfadelerini kullandı.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Murat Davet Süzer yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ödeme iste”Özelliğin taraflar arasındaki transfer süreçlerini kolaylaştırmak için hazırlandığını ve para talep etmenin yeni ve alternatif bir yolu olarak öne çıktığını belirtti:

“Bu özellik sayesinde müşterilerimiz, ödeme beklerken veya nakit ihtiyaçları olduğunda, tanıdıklarının Garanti BBVA veya diğer bankalardaki hesaplarına para transferi talebinde bulunabiliyor. Ödeme talebini, bankanın hesap bilgilerini girerek başlatıyorlar. Tanıdıkları kişiye, eğer karşı taraf da kabul ederse ödeme FAST üzerinden kendisine gönderilir. Örneğin, “Harçlık istemek, acil nakit ihtiyaçları veya beklenen ödemeler gibi durumlarda, sadece bizim aracılığımızla para transferi talebinde bulunabilirler.” dijital kanallar.”

İş Bankası’ndan yapılan açıklamada, sistemle banka müşterilerinin farklı ihtiyaç veya alacaklarına ilişkin nakit taleplerini dijital bankacılık kanalı üzerinden ödemeyi yapacak tarafa ileterek ödeme talebinde bulunabilecekleri, müşterinin ödemeyi yapması halinde ödeme talebinde bulunabileceği belirtildi. Talep onaylandığında söz konusu tutar anında hesaba aktarılacaktır.

“Ödeme İste” sistemine ilişkin sık sorulan 7 soru ve 7 yanıtı şöyle:

Soru 1: “Ödeme İste” sistemi nedir?

Cevap 1: Sistem, ödemelerden önce alacaklının borçludan ödeme talep etmesi, borçlunun da bu talebe cevap vermesi esasına dayanmaktadır. “Ödeme İste” bir ödeme sistemi veya ödeme aracı/kanalı değil, ödeme öncesinde kullanılan bir altyapıdır.

Soru 2: “Ödeme İste” sistemini kullanmak için neler gereklidir?

Cevap 2: “Ödeme İste” sisteminin kullanılabilmesi için alacaklının borçlunun hesap bilgilerini yani Kolay Adresi, TR QR Kodu veya IBAN + Adı Soyadı bilgisini bilmesi gerekmektedir.

Soru 3: Alacaklı ve borçlunun farklı Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları (PSP) ile çalıştığı durumlarda “Ödeme İste” sistemi kullanılabilir mi?

Cevap 3: Evet kullanılabilir.

Soru 4: “Ödeme İste” sisteminde alacaklı ödeme talebinde bulunduğunda borçluya nasıl bilgi verilecek?

Cevap 4: Borçlunun KİH’i gerekli incelemeleri yaptıktan sonra kendi iç sistemleri üzerinden “Ödeme İste” oluşturup borçluya anında bildirim göndermektedir.

Soru 5: “Ödeme İste” sisteminde borçlu kendisine gönderilen ödeme talebini reddedebilir mi?

Cevap 5: Evet, borçlu “Ödeme Talebi”ne cevaben kabul ve ret verebilir.

Soru 6: “Ödeme İste” sisteminde alacaklı, borçlunun ödeme talebine ilişkin cevabını hızlı bir şekilde öğrenebilir mi?

Cevap 6: Evet öğrenebilir. Alacaklının PSP’si borçlunun cevabını anında alacaklıya iletir.

Soru 7: Borçlu ödeme talebini kabul ederse süreci nasıl yürütebilir?

Cevap 7: “Ödeme İste” sisteminde borçlunun kendisine gönderilen ödeme talebini kabul etmesi durumunda söz konusu ödeme HIZLI veya havale yoluyla yapılabilmektedir.

korgun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu