Haber

‘Samandağ’da doktor ve aşı yok’

Hacı Bişkin – Armağan Kabakli

HATAY – Hatay’ın Samandağ ilçesinde birinci basamak sağlık hizmetleri durduruldu. Gönüllü hekimler, Türk Tabipleri Birliği üyesi hekimler, yurt dışından gönüllü olarak gelen hekimler ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi sağlık çalışanları bölgede sağlık hizmeti vermeye çalışmaktadır. Ancak bu sağlık hizmeti sunmak için yeterli değildir. Türk Tabipleri Birliği Üyesi Selçuk Çelik, sağlık konusunda bölgedeki son durumu anlattı.

‘SAĞLIK HİZMETLERİ NE ZAMAN DURMUŞTU’

Hekimler Samandağ’da özellikle hijyen açısından büyük sorunlar olduğunu belirtiyor. Sağlık hizmetlerinde aksama olduğunu vurgulayan Çelik, “Samandağ Devlet Hastanesi’ndeki acil servisler dışında ilçedeki birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetleri adeta çöktü.”

Yurt dışından gelen hekimlerin günde en az 300 hastayla görüştüğünü belirten Çelik, “Burada işi kolaylaştıracak gelişigüzel bir adım yok. Muayeneler uygunsuz koşullarda yapılıyor. Şu anda birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetleri mecburi durumda. çok acil bir şekilde yerine getirilecek.”

‘AŞI YOK, BİLE…’

Selçuk, özellikle şu konulara dikkat çekiyor: “Aşı, gebelik takibi ve bebek aşısı için diğer illerden görevlendirilerek Samandağ’a gelen sağlık çalışanları ekipmansız bırakılıyor. Aşıları olsa da aşıları yok. , bozulmalarını engelleyecek aşı dolapları yok.”

Son olarak sağlık çalışanlarının durumuna ilişkin de Çelik, “Ayrıca görevlendirilen sağlık çalışanlarının beslenme, duş ve tuvalet ihtiyaçlarına yönelik herhangi bir düzenleme yapılmadı.”

haberbeyagac.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu