Haber

Plakası çalındığı için notere giden vatandaş neye uğradığını şaşırdı

İstanbul’da yaşayan Koray Başpınar, bir sabah sokağa park ettiği motosikletini paramparça edilmiş halde buldu. Başpınar’ın motosikletini çalamayan hırsızların, motorun plakasını alıp gittikleri anlaşıldı.

NOTERE GİTTİĞİNDE “ÖLÜ” GÖRÜNDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİ

Bunun üzerine plakası çalınan Başpınar, notere başvurarak plakasını tekrar çıkarmak istedi. Fakat vazifeliler kendisine sistemde “ölü göründüğünü” söyledi. Yaşadığını kanıtlamak için kapı kapı devlet dairelerini dolaşan Başpınar, “Noterde sisteme girdikleri zaman vatandaş ölü olduğu için plaka değişikliği yapılamaz diyor. Trafik şubede yaşıyorum ama noterler birliğinde ölü görünüyorum. İlk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını söylediler” dedi.

NOTER NOTER GEZDİ

Kanal D Ana Haber’in edindiği bilgiye göre Başpınar’ın birinci başvurusu olumsuz yanıtlanırken ikinci başvurusu da birebir formda sonuçlandı. “Sistemde hata vardır” fikri ile başka noterlere de giden Başpınar, “İki noterle görüştüm ilk noter öldüğümü söyledi. İkinci noterde yine sistem üzerinde araç sahibinin ölü olduğunu söyledi” tabirlerini kullandı.

NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Başpınar yaşadığını ispatlamak için bu sefer de nüfus müdürlüğüne gitti. Başpınar nüfus müdürlüğünde ise yaşadığını söyleyerek bunu gösteren belgeyi kendisine verdiklerini söyledi. Bahtsız vatandaş, tüm gelişmelerin akabinde elinde bir “ölü görünüyor” bir de “yaşıyor” dokümanı ile kara kara ne yapacağını düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu