Ekonomi

Piyasanın enflasyon beklentisi yüzde 65

Bloomberg HT’nin Ocak ayı enflasyon anketi yayınlandı. Buna göre araştırmaya katılan 23 kurumun medyan beklentisi, Ocak ayında TÜFE’nin aylık yüzde 6,50, yıllık ise yüzde 64,57 artacağı yönündeydi.

Ocak ayı için en düşük aylık beklentinin yüzde 5,2 olacağı varsayılırken, en yüksek beklentinin ise yüzde 9,5 olacağı tahmin edildi. Öte yandan Ocak ayında yıllık enflasyona ilişkin en yüksek tahmin yüzde 66,6, en düşük tahmin ise yüzde 47,5 olarak varsayıldı.

Bu anket döneminde 21 kurumun katılımıyla 2024 yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket dönemine göre 1 puan artışla yüzde 43 oldu. Ayrıca 20 kurumun katılımıyla gerçekleştirilen 2024 enflasyonu zirve varsayımı bir önceki anket dönemine göre artarak yüzde 73 olurken; Bir önceki anket dönemindeki varsayım yüzde 71,30 idi.

Son olarak katılımcılara enflasyonun zirveye ulaşmasının beklendiği ay hakkında sorular soruldu. Beklentilerini aktaran 18 kurumdan 17’si enflasyonun mayıs ayında zirveye çıkmasını bekliyor. Bir kurum enflasyonun Haziran ayında zirveye çıkmasını bekliyor.

(EKONOMİK HİZMET)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu