Haber

Oy pusulasını evine götürdü, sandıkta eksiksiz olarak ‘NOT: Oy pusulası bende’ yazıyordu.

İZMİR – 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri sonrasında yaşanan ihlaller ve usulsüzlükler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Islak imzalı bazı tutanaklar ile YSK verileri birbirini doğrulamazken, İzmir’de farklı bir olay yaşandı. Örnekköy İlçesi 2200 numaralı sandıkta oy kullanan Semra Günger, cumhurbaşkanlığı sandığını doldururken, milletvekilliği oy pusulasını boş bıraktı. Oy pusulasını cebine koyarak kabinden ayrılan Günger, içinde sadece cumhurbaşkanlığı oy pusulasının bulunduğu zarfı sandığa atarak oy verme işlemini tamamladı.

Oyveotesi.org’da oy kullandığı sandık tutanaklarını inceleyen Günger, sandıkta 341 oyun kullanıldığını ve 338 oyunun geçerli sayıldığını gördü. Oy pusulasında birden fazla partinin işaretlenmesi nedeniyle geçersiz sayılan üç oyun geçersiz sayıldı ve sandıkta eksik oy olmadığını gören Günger, Karşıyaka İlçe Seçim Kurulu’na giderek durumu anlattı.

İLÇE SEÇİM KURULUNA: ‘OY KİTABI BENDE’

İlçe seçim kuruluna dilekçe sunan Günger, dilekçesinde, “14.05.2023 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde oy kullandım. Çünkü sistemde her iki oy pusulası da tam yazılmıştı ama eksik olması gerekirdi.” Bir itiraz olmadığı için bu hatalı durumun bana izah edilmesini istiyorum. Cumhurbaşkanlığı için oy pusulasını zarfın içine koymadım ve Cumhurbaşkanlığı için milletvekili oylamasını da koymadım. Bu nedenle, sistemde bir oy pusulası eksik olmalıdır. Bu eksiklik görülmez.

‘BENİ TESPİT ETMEK İSTEDİLER’

Günger’in dilekçesi üzerine polis ilçe seçim kuruluna çağrıldı. Polis, Günger’in elinden oy pusulasını zorla almak istedi ancak Günger, oy pusulasını vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine olay savcılığa bildirildi. Gazete Duvar’a konuşan Günger, “Hala beni rehin tutuyorlar. Oy pusulalarından birini kullandım, kullanmadım. Milletvekili oy pusulasını hatıra olarak yanıma aldım. Daha sonra çok gürültü olunca seçimdeki hatalar için sandığa ıslak imzalı tutanağı kontrol ettim transkriptlerde olmayan pusula gözükmüyor öyle olunca bütün partilere gittim durumu anlattım git dediler ilçe seçim kuruluna giderek oyunumun sonucunu sordum pusulayı gösterdim polisi aradılar pusulayı benden almak istediler devlet malı dediler devlet tahsis etti dedim Çözemediler ve şimdi bekliyoruz” dedi.

Günger, önce gözaltına alınmak istediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu