Haber

Nevşehir Belediyesi, Şiddetli Yağışlarda Sel ve Sellere Kalıcı Çözüm

Nevşehir Belediyesi, son günlerde etkili olan sağanak yağışın ardından kentin bazı kesimlerinde meydana gelen sel ve su baskınlarına son vermek için kent merkezindeki dere yataklarının rehabilitasyonuna başlıyor.

Nevşehir Belediyesi, özellikle bazı mahallelerde şiddetli yağışlarda dağlardan gelen sel suları ve beraberinde gelen çamurların neden olduğu sel ve taşkınlara karşı çalışmalarını yoğunlaştırdı. İl Başkanı Dr. Mehmet Savran, bugün Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Erol ile birlikte bu konuda incelemelerde bulundu.

Dere ıslah projeleri başta olmak üzere çalışmaların yürütüleceği noktaları ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, belediyenin teknik heyetinden bilgi aldı. Savran, belediye olarak yaptıkları altyapı yenileme çalışmalarına rağmen özellikle gelen sel sularına çözüm bulmak amacıyla DSİ ile imzaladıkları dere yataklarının iyileştirilmesi projesi çerçevesinde çalışmalara başladıklarını kaydetti. dağlardan

Karayollarının sorumluluk alanında bulunan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Şifa Köprülü Kavşağı’nda da yağmur suyu drenaj bordür imalatı yapacaklarını söyleyen Savran, “Yerimizin bazı noktalarında ortaya çıkan görüntülerin önüne geçmek için kalıcı çözümler üretiyoruz. son dönemde yaşadığımız şiddetli yağışların ardından kent. Günü kurtarmak yerine geleceğe yatırım yapıyor ve ciddi bir yatırım yapıyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında daha güçlü ve modern bir altyapıya sahip olacağız.” söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

uskudar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu