Haber

2011 Seçimlerinin Üzerinden 12 Yıl Geçti Cinsel İçerikli Kasetlerin Gölgesinde

Bugün siyasi iktidarın en büyük ortağı ve destekçisi olan MHP, 12 yıl önce, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde siyasi tarihimizin en vahşi saldırılarından birinin kurbanı oldu.

MHP yöneticilerinin müstehcen kasetlerinin yayınlandığı ve MHP’nin eşik altında tutulmak istendiği bu süreç, bir iç katılımı da açıkça ortaya koymuştu.

Haydi, o günleri yeniden hatırlayalım…

Bir siyasi partinin mahremiyetini ihlal eden bu süreci anlamak için hep birlikte 2011 yılına gitmek gerekiyor.

Türkiye 2011 yılına girerken, Başbakan Erdoğan’ın “Savcı benim” dediği Ergenekon ve Balyoz Operasyonları ivme kazanmış, o günlerde “Cemaat” denen FETÖ’nün etkisi ve baskısı kendini göstermiştir.

Haziran’da genel seçimler yapılacaktı.

Bu seçimlerde en kritik parti Milliyetçi Hareket Partisi oldu.

2011 Genel Seçimlerinin mutlak favorisi yine Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti oldu. Ancak bazıları için güç tek başına yeterli değildi.

AK Parti, Anayasal çoğunluğu sağlayacak milletvekili sayısına ulaşmak istiyordu. 2007’deki hesap tekrarlansaydı, AK Parti oyların yüzde 50’sini alsa bile Anayasa’yı değiştirme yetkisi olmayacaktı.

Gerekli çoğunluğu elde etmenin tek yolu vardı: MHP’nin barajın altına düşmesi.

2007’de tekrar Meclis’e dönen Türk milliyetçileri, hükümeti en çok eleştiren partiler arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Devlet Bahçeli en sert, en sert sözlerle AK Parti’yi ve Erdoğan’ı suçluyordu.

24 Nisan 2011’de ‘Farklı Ülkücülük’ adlı blog sitesinde yayınlanan görüntülerle Türkiye ayağa kalktı. Paylaşılan görsellerde, Bahçeli’ye çok yakın olan iki yardımcısı ile Parti’nin birinci derece milletvekili adaylarının müstehcen görüntüleri paylaşıldı. Her iki isim de hem genel başkan yardımcılığından hem de milletvekili adaylığından çekilmek zorunda kaldı.

Gerçek görüntüler seçimlerden 35 gün önce 8 Mayıs’ta ortaya çıktı. Bu kez daha ağır toplar hedef alındı.

Partinin İstanbul’daki birinci, ikinci ve üçüncü adayları ile MHP İstanbul İl Başkanı’nın görüntüleri paylaşıldı. Tadı kötüydü. Türkiye’nin gündemi MHP yöneticilerinin cinsel içerikli kasetleriydi. Başbakan Erdoğan da bu kasetleri meydanlarda dile getirdi: ‘Bu özel değil geneldir’ ve o meşhur konuşmasını yaptı.

Görüntüleri paylaşanlar, asıl görüntülerin 18 Mayıs’ta yayınlanacağını belirterek, Devlet Bahçeli’nin o tarihe kadar istifasını istedi.

Seçimlere bir aydan az bir süre kala Türkiye’nin üçüncü büyük partisi halka açık olarak işletiliyordu. Devlet Bahçeli bir yandan görüntüleri yayınlanan kurmaylarının istifalarını kabul ederken, diğer yandan saldırılara direnmeye çalıştı. Yaşananların MHP’yi baraj altında tutmaya yönelik bir operasyon olduğunu söyleyen Ak Parti ve Cemaat’in ortak komplosu olduğunu savundu. Ama Bahçeli konuştukça kasetler arka arkaya gelmeye devam etti.

21 Mayıs’ta bir genel başkan yardımcısının daha görüntüleri paylaşıldı. Görüntüleri olan diğer isimlerin de istifa etmesi halinde yeni görüntülerin paylaşılmayacağı vurgulandı.

Devlet Bahçeli artık kumar oynamak istemiyordu. Ayrıca müstehcen görüntülerle diğer personelin istifasını talep etti. Böylece tamamı Cumhurbaşkanlığı Divanı ve Merkez İdare Meclisi üyesi olan toplam 16 kişi MHP’den istifa etti. Bahçeli istifa etmedi, bütün generallerini feda etti. 12 Haziran 2011 seçimleri de işte bu atmosferde yapıldı.

12 Haziran geldiğinde AK Parti beklendiği gibi tek başına iktidara geldi ama MHP tüm çabalara rağmen barajın altına düşmedi.

12 Haziran seçimlerinde çok sayıda CHP seçmeni barajın altına düşmesin diye MHP’ye oy verdi. AK Parti istediği milletvekili sayısına ulaşamadı. O günlerde MHP’yi barajın altında tutma çabalarına destek veren iktidar anlayışı, kaderin cilvesi ile MHP sayesinde 6 yıl sonra istediği sisteme getirmeyi başardı. 12 yılın ardından dönemin başbakanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli bu süreci çok fazla konuşmak istemiyor.

sarivelilerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu