Haber

NATO Genel Sekreteri: Ukrayna’ya güvenlik garantisi verilmeli

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın savaş bittikten sonra güçlerini yeniden konumlandırmasını önlemek için Ukrayna’ya güvenlik garantisi verilmesi gerektiğini kaydetti.

Stoltenberg, 2023 Ulusal Güvenlik Konferansı kapsamında ABD merkezli “Center for a New American Security” amaç örgütünün bir podcast yayınına katıldı.

Stoltenberg, Ukrayna’nın NATO üyeliğiyle ilgili bir soruya, tüm üyelerin bu konuda hemfikir olduğunu ancak asıl amacın Ukrayna’nın bekasına destek olmak olduğunu vurguladı.

NATO’nun savaş bittikten sonra Ukrayna’ya güvenlik garantisi sağlama seçeneklerini tartışması gerektiğini belirten Jens Stoltenberg, Rusya’nın bir sonraki saldırı için tekrar güçlerini konuşlandırmasını önlemek için düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Stoltenberg aynı zamanda, NATO Antlaşması’nın “bir üyeye yapılan saldırının tüm üyelere yapılmış sayılacağını” öngören 5. maddesi uyarınca üyelere yalnızca tam teşekküllü güvenlik garantileri sağlayacağını hatırlattı.

Önümüzdeki ay yapılacak Vilnius Zirvesi’nde Ukrayna’ya güçlü bir dayanak sinyali gönderilmesini beklediğini kaydeden Stoltenberg, güçlendirilmiş caydırıcılık ve savunma harcamalarını artırma taahhüdü gibi İttifak için diğer değerli önceliklerin de toplantıda görüşüleceğini söyledi. doruk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu