Haber

Mezitli Belediyesi Uluslararası Resim Atölyesi Başladı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Mezitli Belediyesi Ülkelerarası Fotoğraf Atölyesi başladı. Mezitli Down Cafe’nin bahçesinde düzenlenen ve Türk ressamları ile dünyanın değerli ressamlarını bir araya getiren atölye 8 Ağustos’a kadar devam edecek.

Mezitli, Türkiye’nin en büyük sanat buluşmalarından birine ev sahipliği yapıyor. Geçen yıl ilki düzenlenen ve büyük beğeni toplayan Mezitli Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Atölyesi başladı.

Atölyeyi ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, boya ve fırçalarını Mezitli için kullanan ünlü ressamlarla görüşmeye geldi. Melikşah Yıldırım’ın düzenlediği, küratörlüğünü Dilek M. Koraltan’ın yaptığı atölyenin Mezitli için çok önemli bir kültür mirası olarak kalacağını ifade eden Başkan Tarhan, Mezitli’ye gelen ve bu sanat buluşmasına destek veren tüm ressamlara teşekkür etti.

Mezitli’nin bir kültür sanat kenti haline gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, şunları söyledi:

“Mezitli’de çok önemli sanat buluşmalarının gerçekleşmesi tesadüf değil. Son yıllarda bu alanda çok güzel etkinlikler düzenliyoruz. KKTC, Makedonya, Kazakistan gibi dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den ressamları ağırlıyoruz. Mezitli, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Arnica Art Land Sanat Atölyesi adıyla Mersin’de benzer bir atölye düzenleyen Arnica Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Senur Biçer, resim atölyesini de ziyaret ederek Başkan Tarhan ve ressamlarla bir araya geldi. Mezitli Belediyesi’nin böylesine büyük bir çalıştaya ev sahipliği yapmasının çok önemli ve değerli olduğunun altını çizen Biçer, “Sanatın toplumu birleştirdiğine inanıyorum. Dolayısıyla dili konuştuğumuz ve bu ortamın içinde bulunduğumuz için son derece memnunum. kendimi harika bir ortamda.”

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

haber-sincan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu