Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden mezun olan 24 kişi toplu taşıma şoförü olarak işe başladı.

MERCEK’in Mersin Büyükşehir Belediyesi Hal Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlediği ‘Toplu Taşıma Otobüs Şoförü Yetiştirme’ kursundan mezun olan 24 kişi Büyükşehir Belediyesi’nde toplu taşıma şoförü olarak işe başladı. Aldıkları eğitimle yetkinleşen yeni sürücüler direksiyona geçti.

Toplu ulaşım filosunu yeni araçlarla genişleten ve gençleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, şoför alımlarını da titizlikle yapıyor. Vatandaşa eğitimli ve yetkin şoförlerle hizmet verme hedefini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı MERCEK’te yetiştirdiği yeni şoförlerle vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlamaya devam edecek.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı ve Akdeniz Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kursa 29 kişi katıldı. Kursta; Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı eğitim verildi. 2 ay süren kursta teorik derslerin ardından arazide otobüs şoförlüğü yaparak uygulamalı eğitim alan 24 kişi sınavları başarıyla geçip yetkinliklerini kanıtlayınca işbaşı yaptı.

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, kursiyerlerin birçoğunun eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başladığını belirterek, “Kursiyerlerimizin yollara çıkmasından dolayı çok mutluyuz. Onları görmekten de haklı olarak gurur duyuyoruz. trafikte ve her zaman olumlu geri bildirim alın.” .

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 13 yıldır şoförlük ve eğitmenlik yapan Nurdan Bezek, MERCEK kursiyerlerine uygulamalı eğitim verdi. Adayları en temelden başlayarak eğittiklerini kaydeden Bezek, şunları kaydetti:

“Sıfırdan başlamayı tercih ettik. MERCEK’i açmanın esas amacı buydu. İyi şoförler yetiştirmeye çalıştık. Saha eğitimleri aldık. İşe alım sonrası eğitimleri arttırdık. Şoför adaylarını yola çıkarmadan önce kuralları öğrendik. En zor sokakları raylar kurarak geçmenin yollarını, kavşaklarda ne yapılması gerektiğini anlattık. “Onlara işlerin nasıl yapılacağını, yolculara nasıl davranılacağını öğrettik. Burada eğitim aldıklarında çok heyecanlıydılar. Sonuçta bir vizyon olduklarının ve belediyeyi temsil ettiklerinin farkındaydılar. Artık özgüvenli bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet veriyorlar.”

Daha önce Mersin’de taksi şoförlüğü yapan ve MERCEK’te eğitim alan Okan Akkaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak işe başladı. Teorik ve uygulamalı eğitimler aldığını söyleyen Akkaşoğlu, şunları kaydetti:

“Tam 45 gündür hatlarda çalışıyorum. İşinizi yaptığınız sürece kolay, zor olan bir şey yok. Vatandaşa güler yüzlü ve uygun hizmet vermenin işimi kolaylaştırdığını düşünüyorum. Başarılı bir çalışma oldu. Benim için eğitim ve tecrübe… Şimdi onun katkılarının meyvelerini alıyorum.Öncelikle Vahap “Liderlerimizin, departman liderlerimizin, şube müdürlerimizin ve eğitmenlerimizin yardım ve katkılarıyla buralara kadar geldik. Bizde büyük etkisi oldu. Bu durumdan memnunuz” dedi.

MERCEK’te eğitim alıp şoförlüğe başlayan Taygun Yüksek de süreci şu sözlerle anlattı:

“Ocak ayında MERCEK’te açılan kursa katılarak teorik ve uygulamalı eğitimler aldık. Emeklerimiz boşa gitmedi. Gerçekten de bize bir iş kapısı açıldı. Eğitimimizi aldık, sonra belediye bünyesinde şoförlük yapıyoruz. Ben liderimize ve belediyemize layıkım, halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi hedefliyorum.”

Daha önce ev hanımı olan Nurbanu Yıldız, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkan sayesinde iş buldu. Kursun ardından şoförlük yapmaya başlayan Yıldız, teorik ve uygulamalı saha eğitimi aldıklarını paylaşarak, şunları kaydetti:

“İki aylık eğitimin ardından MERCEK’ten mezun oldum. Burada birebir araçlarla saha eğitimi de aldık. Araçlarımızın teknik bakımları başta olmak üzere yolculuk sırasında rastgele bir sorun çıkması durumunda ne yapılması gerektiği, nasıl yapılacağı öğretildi. Yolcuya hissettirmeden yolculuğu düzgün bir şekilde tamamlamak için çok başarılı olduk.Şu anda aracımla ve yolcularımla yolculuklarımı sorunsuz bir şekilde tamamlamaktayım. Haziran ayı itibari ile göreve başladım. Çok memnunum, evime destek oluyorum. Otobüslerimizin son sistem olması da bizim için avantaj. Yolcularımızı, özel vatandaşlarımızı daha güvenli, daha sağlıklı ve daha konforlu hale getirebiliriz. Çok gururlu ve mutluyum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu