Ekonomi

Memurun toplu sözleşme süreci başlıyor! Memur-Sen, kira yardımını da içeren 120 maddelik teklifini bugün bakanlığa sunacak.

Memur-Sen, memurların toplu sözleşme görüşmeleri için hazırladığı 120 maddelik teklifini bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunacak.

2024-2025 döneminde yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memurun mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7’nci Dönem Kamu Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos Salı günü prestij ile başlayacak. Memur-Sen, yetkili konfederasyon olarak kamu patron komitesi ve memur sendikaları arasında bir ay sürecek müzakerelerde memur ve memur emeklilerini temsil edecek.

120 ELEMAN TEKLİFİ HAZIRLANDI

Görüşmelere sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Memur-Sen, geçtiğimiz hafta sözleşme tekliflerini ve izlenecek yol haritasını belirlemek üzere Genişletilmiş Liderler Konseyi’ni topladı. Toplantıda 74’ü yeni, 29’u korunacak ve 17’si bir önceki toplu pazarlık döneminde çözüme kavuşturulmamış olmak üzere toplam 120 teklif üzerinde anlaşmaya varıldı.

KİRA YARDIMI İLE TEKLİF BUGÜN AÇIKLANACAK

Maaş artış oranları ve kira yardımını içeren 120 maddelik teklifini bugün kamuoyuyla paylaşacak olan Memur-Sen, teklif dosyasını bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunacak.

erdek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu