Haber

Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen uçuşunu yapacak ilk uçak, Havalimanı’nda törenle karşılandı.

Sabiha Gökçen’den ilk uzun menzilli uçuş 10 saatle Malezya oldu. 9 Şubat 2024 tarihinden itibaren Kuala Lumpur (KLIA) – İstanbul (SAW) sınırında haftada dört gün sefer yapılmaktadır. Batik Air’in bugüne kadarki en uzun menzilli uçuşuyla İstanbul’a gelen yolcular, terminalde çiçek ve lokumla karşılandı.

Malezya merkezli havayolu şirketi Batik Air Malaysia’nın, Airbus A330 tipi uçaklarla haftada dört gün gerçekleşecek Kuala Lumpur – İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) seferleri 9 Şubat 2024 itibarıyla başladı. Malezya’dan gelen ilk uçak karşılandı. Terminalde Batik Air yolcuları ‘su süsü’ töreniyle çiçekler ve lokumlarla karşılandı.

Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), bugünden itibaren Kuala Lumpur merkezli yeni hattıyla küresel ağını genişletti. Kültür ve finansın başkenti Kuala Lumpur ile Boğaz’ın eşsiz huzurunu, köklü tarihi, hayranlık uyandıran mimarisi, farklı kültürel zenginlikleriyle sunan İstanbul, 10 saat 50 dakikalık direkt uçuşla birbirine bağlandı. Hem İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı hem de Batik Air’in bugüne kadarki en uzun menzilli uçuş rotası, iş ve tatil amaçlı seyahatlerde büyük konfor, rahatlık ve uygun fiyat seçenekleri sunuyor.

 

Malezya’dan İstanbul’u ve Türkiye’yi keşfetmek artık çok daha kolay

Euromonitor International’ın “Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri” listesinin başında yer alan, eşsiz boğaz havası, tarihi deneyimleri, kültürel çeşitliliğiyle Türk ve dünya mutfağının seçkin örneklerini sunan İstanbul, İstanbul’dan gelen yolcuların unutulmaz adreslerinden biri. Asya’nın incisi Kuala Lumpur. bir tane olacak.

Güneydoğu Asya’nın en hızlı büyüyen şehrinden İstanbul’a gelen yolcular, İstanbul’un yanı sıra turizm olanakları ve tarihiyle dikkat çeken İzmir, Antalya, Muğla, Kapadokya ve Mardin gibi Türkiye’nin eşsiz güzellikteki şehirlerini de keşfedebilecek.

Yeni güzergahla yolcular, İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Avrupa’ya bağlanarak Kuala Lumpur’a inerek Güneydoğu Asya, Doğu Asya ve Avustralya’ya daha kolay, hızlı ve uygun fiyatlarla ulaşabilecek. İstanbul’dan kalkan yolcular, çeşitli etnik köken, dil ve dinlere ev sahipliği yapan Malezya’ya direkt uçuşla ve ötesinde Jakarta, Bali, Singapur, Bangkok, Phuket gibi bilinen destinasyonlara daha kolay ve konforlu seyahat edebilecek. , Tokyo, Seul ve Perth bağlantılı uçuşlarla.

Kuala Lumpur’dan kalkan uçuş, her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü saat 16:50’de hareket edecek ve yerel saatle 22:45’te SAW’a varacak; Sadece pazar günleri KUL’den kalkış saat 20:00, SAW’a varış ise 01:55 olacaktır.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan dönüş uçağı ise her Pazartesi yerel saatle 05.00’de kalkıp saat 20.50’de KUL’a varacak, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri ise yerel saatle 12.05’te hareket edecek. Saat 15:55’te KUL’a varacak.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa’da ilk 10’da

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI Europe) 2023 trafik raporuna göre Sabiha Gökçen Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun 10 havalimanı arasında yer alarak 2023 yılında tüm zamanların yolcu trafiği rekorunu kırdı. Sabiha Gökçen, 2019 seviyesini aştı, 2023 yılında 37,1 milyon yolcuya hizmet vererek performansında tarihi bir zirveye ulaştı. Yakın zamanda açılan 2. Pist ile kapasitesini ikiye katlaması beklenen Havalimanı, şu anda 54 ülkede 163 destinasyonu birbirine bağlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kiziltepeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu