Ekonomi

Kripto pazarı Bitcoin’in ötesine genişliyor; altcoinler toparlanıyor, DeFi ve stablecoinler önemli katkı sağlıyor

Değeri 1,33 trilyon dolar olan küresel kripto piyasası, geçtiğimiz Çarşamba günü genel olarak %0,46 büyüme kaydetti ve Bitcoin’in değerindeki küçük düşüşe rağmen altcoinler 34.867,03 dolara yükseldi. Bu, Bitcoin’in 2021 sonundaki rekor seviyesi olan 69.000 $’dan önemli bir sapma. Toplam kripto pazarı hacmi son 24 saatte %3,40 artışla 40,05 milyar $’a yükselirken, DeFi ve stablecoin’ler sırasıyla 4,68 milyar $ ve 35,23 milyar $ katkıda bulundu.

spekülatif talep Bitcoin’den Bu ay yükselişe geçen, dijital varlıklardan daha az bilinen dijital varlıklara doğru gerçek bir geçiş var gibi görünüyor. göğüs para birimleri DogecoinVe Şiba Inu Sırasıyla %4,63 ve %2,07 artış kaydettiler ve sırasıyla 10,64 milyar dolar ve 4,9 milyar dolarlık piyasa değerlerine sahip oldular. Pepe Coin de %30 gibi ciddi bir artış kaydetti.

Diğer altcoinler arasında CardanoVe Puantiyesırasıyla %3,22 ve %2,15 kazanç elde etti. XRP%0,62 arttı ancak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,29 doların oldukça altında kaldı.

Ancak tüm dijital varlıklar yükselişi paylaşmadı. Ethereum’un Consensys ve kurucu ortağı Joseph Lubin’e karşı açılan ve 1.900 dolarlık direnç seviyesini aşmasını engelleyen bir dava nedeniyle fiyatı token başına 1.885,84 dolarda kaldı. Benzer şekilde, solanaFiyatı da %2,90 düştü.

Kripto pazarındaki bu değişim, yatırımcıların potansiyel getiriler için Bitcoin’in ötesinde diğer dijital varlıklara giderek daha fazla bakmasıyla segmentte daha geniş bir çeşitlendirme eğiliminin ortaya çıktığı bir dönemde ortaya çıkıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu