Haber

Birleşmiş Milletler: “Gazze’de Her 10 Dakikada Bir Çocuk Öldürülüyor”

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de 7 Ekim’den bu yana her 10 dakikada bir çocuğun öldüğünü, 2 çocuğun da yaralandığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.

Açıklamada Gazze Şeridi’nde yaşananlara değinerek şunları söyledi: “Savaş sırasında ortalama olarak her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor, 2 çocuk da yaralanıyor. Çatışma zamanlarında sivilleri korumak bir arzu ya da ideal değil; bu ortak insanlığımızın sorumluluğu ve taahhüdüdür. Siviller nerede olursa olsun korunmalıdır.” Kelime kullanıldı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal mekanlarına yönelik sürekli ihlallerine tepki” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir baskın düzenledi. Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 30’a yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor.

inhisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu