Ekonomi

Kırklareli’nde Çiftçilere Su Kullanımı Eğitimi Verildi

Su kaynaklarının azalması ve kuraklık nedeniyle Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere suyun gerçek kullanımı için eğitimler veriyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Pehlivanköy ilçesine bağlı Kumköy köyünde 2022-2023 Tarımsal Sulama Eğitim Programı kapsamında düzenlenen eğitimde üreticilere suyun aktif kullanımı ve damla sulama işlemlerini anlattı.

Aksoy, kuraklığa karşı suyun buharlaşmasını önlemek için tesis yapılması mümkün olan yerlerde damla sulama formüllerinin kullanılması gerektiğini belirtti.

Büyüme mevsimi boyunca bitkilerin kök bölgesinin nemli olması gerektiğini belirten Aksoy, bitki gelişimi açısından çok değerli olduğu için toprak neminin az ya da çok olmasının çoğu zaman verimin düşmesine neden olduğunu kaydetti.

Damla sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için çalıştıklarını anlatan Aksoy, “Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle önlem almak elzem oldu. Üreticilerimiz suyu verimli kullanmalı. Vahşi sulamadan kaçınarak hem verim artırılabilir hem de sulanabilir.” tasarruf sağlanabilir. Bu doğrultuda tüm üreticilerimize büyük sorumluluk düşmektedir.”

Eğitimde damla sulamanın aktif su kullanımına sağladığı avantajlar anlatılırken, üreticilerin sorunları da dinlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu