Sağlık

Kilo aldıran iştah açan yiyecekler! Midenizi delik zannettirecek 4 iştah açıcı besin!

Yemek yeme isteğini kontrol etmek, bazen oldukça zorlu bir mücadele haline gelebilir. Bir türlü kapanmak bilmeyen iştah ile mücadele ederken midenizin delik olduğunu düşünebilirsiniz. Peki, neden yedikçe acıkmaya devam ediyorsunuz hiç düşündünüz mü? Aslında sebebi çok basit. Bazı besinlerin sizi daha fazla aç hissetmenize neden olabileceğini biliyor muydunuz? İştahı deli gibi açan ve yedikçe acıktıran bu 4 besini tanıyarak, sağlıklı beslenmeye adım atabilir ve açlık hissinizi kontrol altına alabilirsiniz.

1. Pirinç Pilavı: Hızlı Kan Şekeri Dalgalanmaları

Glisemik indeksi yüksek olan pirinç pilavı, kan şekerini hızla yükseltip ardından hızla düşürerek sizi daha fazla aç hissettirebilir. Bu durum, yemek yeseniz bile sürekli aç hissetmenize neden olabilir. Daha uzun süre tok kalmak için tam tahıllı ekmek gibi kompleks karbonhidratları tercih edebilirsiniz.

2. Beyaz Ekmek: Basit Karbonhidrat Fırtınası

Beyaz ekmek gibi basit karbonhidrat içeren besinler, hızlı bir şekilde tükenen enerji sağlar ve bu da daha çabuk acıkmanıza neden olur. Uzun süre tok kalmak için beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek gibi kompleks karbonhidratları tercih edebilirsiniz.

3. Meyve Suyu: Şeker Yükü

Meyve suyu içmek için bir bardak suyu sıkmak için 4-5 adet meyve kullanılır, ancak bu miktarda meyveyi bir oturuşta tüketemeyiz. Meyve suyu, meyvenin sadece şekerini içerirken, lif ve diğer faydalı öğeleri atlar. Yüksek şeker içeriği sizi çabuk aç hissettirebilir. Meyveyi taze ve doğal haliyle tüketmek daha sağlıklı bir seçenektir.

4. Beyaz Çikolata: Kakao Eksikliği ve Şeker Bombası

Beyaz çikolatanın içeriğinde kakao yerine kakao yağı ve şeker bulunur. Bu, sizi tok tutma özelliğini kaybetmesinin yanı sıra, aksine sizi daha fazla yeme isteğiyle baş başa bırakabilir. Çikolatanın sağlıklı etkilerinden yararlanmak için daha çok kakao içeren bitter çikolataları tercih edebilirsiniz.

Bu besinleri tanıyarak, daha bilinçli bir şekilde beslenebilir ve sürekli açlık hissinin önüne geçebilirsiniz.

idilajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu