Haber

Karabük’te okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 1 yılda yüzde 100 arttı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) başlattığı “Kütüphanesiz Okul Yok” projesi kapsamında Karabük’te okul kütüphanelerindeki kitap sayısı bir yılda yüzde 100 artarak 200 bine ulaştı. okulların ortasındaki fırsat farklılıkları.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından liselerde “Okul Kitaplıklarının Kalbi Projesi”nin hayata geçirildiğini söyledi.

İl genelinde 202 kütüphane bulunduğunu kaydeden Akbaş, “Kütüphanesiz okulumuz yok. 9 tane de sıfır atık kütüphane yaptık. 2021’de okullarımızda 100 bin kitap varken bugün 200 bine ulaştık. 2023 yılında kitap sayısını 350 bine çıkarmayı planlıyoruz. Devletimizin güçlü imkanları var.Çerçeve çerçevesinde kitap almaya ve kütüphanelere destek vermeye devam ediyoruz.Hayırseverlerimizden ve KARDEMİR’den de okullarımıza kitap desteği bekliyoruz.” dedi.

Gençlerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmalarının da önemli olduğunu vurgulayan Akbaş, “İlkokul ve ortaokullar ile liseleri ziyaret ederek kütüphanelerimizin aktif kullanımına büyük önem veriyoruz.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu