Haber

Johannesburg’un yeni belediye başkanı 7. kez değişti

Güney Afrika Cumhuriyeti ve bölgesinin ticaret ve finans merkezi Johannesburg metropolünün yeni Belediye Başkanı Kabelo Gwamanda, son 2 yılda bu göreve gelen 7. belediye başkanı oldu.

Önceki Belediye Başkanı Thapelo Amad’ın 24 Nisan’da istifasının ardından, belediye meclis üyeleri yeni belediye başkanını seçmek için toplandı.

İktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi (ANC) ve üçüncü büyük parti Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF) koalisyonunun desteklediği Müslüman azınlık partisi Al Jama’ah adayı Gwamanda 139 oy alırken, ana muhalefetteki Demokrat Parti’nin adayı Mpho Phalatse 68 oy aldı. Alliance, muhalefet partisi Action SA’dan 68 oy aldı. adayı Funzi Ngoben 59 oy aldı.

Böylece Gwamanda, 6 milyonluk bir metropolde son 2 yılda belediye başkanı olarak atanan 7. kişi oldu. Böylece Al Jama’ah, 60 milyonluk ülke nüfusunun yüzde 10’una ev sahipliği yapan Johannesburg’da yüzde 1’in altında oy alarak ikinci kez iktidara geldi.

6 diğer isim

Geoff Makhubo’nun Temmuz 2021’de Kovid-19’dan hayatını kaybetmesinin ardından göreve gelen Jolidee Matongo da aynı yıl trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Bundan sonra atanan Mpho Moerane’nin belediye başkanlığı, Kasım 2021’de yapılan yerel seçimler nedeniyle sadece 28 gün sürdü.

Bu seçimde hiçbir partinin tek başına çoğunluğu elde edememesi üzerine kurulan koalisyonun desteğiyle Johannesburg’un ilk siyahi kadın belediye başkanı seçilen DA’lı Mpho Phalatse, 30 Eylül 2022’de güvensizlik gerekçesi ile görevden alındı. soru.

Belediye meclisi tarafından Phalatse’nin yerine belediye başkanı seçilen ANC’li Dada Morero, Johannesburg Yüksek Mahkemesi’nin Phalatse’yi görevine iade etmesi nedeniyle bu görevde ancak 25 gün kalabildi.

Thapelo Amad, Phalatse’nin 3 ay süren ikinci döneminin 26 Ocak’ta bir başka gensoru önergesiyle görevden alınmasıyla sona ermesinin ardından ANC ve EFF’nin desteğiyle 27 Ocak’ta atanmıştı.

doganhisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu