Haber

İzmir Şehir Hastanesine Ulaşım Sorunu Var

Geçtiğimiz ekim ayında hasta kabulüne başlayan ve Ege Bölgesi’nin en büyük sağlık üssü olan İzmir Şehir Hastanesi’ne toplu ulaşımla gitmek isteyen vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. Özellikle İzmir’in en kalabalık ilçelerinden hastaneye doğrudan ulaşımın olmayışı ve polikliniklere en yakın taksi durağının 2 kilometre uzaklıkta olması vatandaşların yollarda saatlerce vakit kaybetmesine neden oluyor.

Ege Bölgesinin en büyük sağlık kompleksi olup, Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi, Kalp Damar ve Kardiyoloji Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Adli Psikiyatri Hastanesi, Kemik İliği Merkezi olmak üzere 628 bin 15 metrekare kapalı alana sahiptir. Organ Nakli Merkezi, İnme Merkezi. Uyku Merkezi ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi bulunan İzmir Şehir Hastanesi, 16 Ekim 2023 tarihinde hasta kabulüne başladı. İnşaatına 2017 yılında başlanan ve 6 yıl sonra hizmete açılan hastane vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılanırken, hastaneye ulaşımda yaşanan zorluklar devam ediyor.

Taksi durağı talebi

Toplu ulaşımla hastaneye ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, taksi durağının polikliniklere 2 kilometre uzaklıkta olmasından dolayı mağdur olduklarını belirtti. 5 hatta toplam 25 otobüsün hizmet verdiği hastaneye hastalar, yakınları ve hastane çalışanları ulaşmakta büyük zorluk yaşarken, sınır sayısının artırılmasını ve taksi durağı kurulmasını talep ediyor.

Hasta annesini hastaneye getirdiğini belirten Ümit Çam, “Çok güzel bir şehir hastanesi. Annemi 15 günde bir getiriyorum ama taksi sorunumuz var. Tedaviden dolayı minibüsle gidemiyoruz. Taksi sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Annem hasta olduğu için minibüs ve otobüsle yolculuk yapamıyoruz.” ” söz konusu.

“Yetkililerden yardım bekliyoruz”

Hastaneden döndükten sonra işe gitmek zorunda kaldığını ve taksi bulamadığı için vakit kaybettiğini söyleyen İlknur Bahadır, “Babaannemi acile getirdik ama yolda taksi bulamadık. geri döndük. 1 saattir bekliyoruz. Mağduruz. Taksi bulamadığımız için çok zaman kaybettik. En yakın taksi durağı 2 kilometre uzakta. Çünkü anneannem yaşlı.” “Oraya yürüyemiyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

“2 kilometre yürümek zorunda kaldık”

Babasını minibüsle hastaneye getirdiğini söyleyen Mehmet Yetiş, “2 kilometre yürümek zorunda kaldık. Babamın durumu kötü. Taksi gelse binip eve rahat giderdik. Babam dışarıdaydı.” Yürürken nefes alın. Allah aşkına sesimizi duyun. Burada taksi durağı olsaydı insanlar da orada olurdu.” “Bu seni rahat ettirecek” dedi. – İZMİR

gaziosmanpasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu