Haber

İngiltere Başbakanı Hindistan ile Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerini sürdürüyor

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, her iki tarafın da Hindistan’la Serbest Ticaret Anlaşması (FTA) yapma arzusunun bulunduğunu ancak hâlâ yapılması gereken çok iş olduğunu belirtti.

Başbakanlık 10 Numaralı Ofisi’nden bir sözcü tarafından yapılan açıklamada, Sunak’ın, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen 18. G20 Liderler Zirvesi marjında ​​Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüştüğü belirtildi.

Toplantıda iki cumhurbaşkanı, ülkeleri arasında yakın ve büyüyen bağları ele aldı ve şunları söyledi: “Sunak ve Modi, kesme alanlarında modern ortaklığı pekiştirerek geçmişin üzerine inşa etmenin ve geleceğe odaklanmanın önemli olduğu konusunda anlaştılar. ileri savunma teknolojisi, ticaret ve yenilik.” Kelime kullanıldı.

Açıklamada, liderlerin Birleşik Krallık-Hindistan Serbest Ticaret Anlaşması (FTA) müzakerelerine ilişkin verimli bir toplantı geçirdiği vurgulanarak, şöyle denildi: “Sunak, Birleşik Krallık’ın her iki tarafta da işletmelere ve işçilere yarar sağlayacak dönüm noktası niteliğinde bir ticaret anlaşması imzalama arzusunu dile getirdi. ülkelerle hem mal hem de hizmet ticaretini artıracağız.” tekrarladı.” denildi.

Sunak: “Her iki ülke için de kazan-kazan olmalı”

Ülke basınında yer alan haberlere göre Sunak, mevkidaşı Modi ile görüşmesinin ardından basına açıklama yaptı.

Sunak, şunları söyledi: “Her iki tarafta da başarılı bir ticaret anlaşmasına varılması arzusu var. Ancak hâlâ yapılması gereken çok iş var. Her iki ülke için de kazan-kazan olmalı.” değerlendirmesini yaptı.

İngiltere ile Hindistan arasındaki FTA müzakereleri Ocak 2022’de başladı.

İngiltere-Singapur Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Başbakanlık 10 Nolu Ofisi’nden yapılan açıklamada Sunak’ın zirve marjında ​​Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile de görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, iki cumhurbaşkanının bugün imzalanan Birleşik Krallık-Singapur Stratejik Ortaklık Anlaşmasını memnuniyetle karşıladığı kaydedilerek, “Liderler, iki ülke arasında halihazırda güçlü olan ortaklığın daha da ileri götürülmesi ve yürütülen çalışmaların güçlendirilmesi açısından belgenin öneminin altını çizdi” denildi. Ticaret, güvenlik, bilim ve teknoloji alanlarında birlikte hareket ediyoruz.” “o çizdi.” Söylendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başbakan Sunak, stratejik ortaklığın İngiltere’nin Hint-Pasifik bölgesine odaklanmasının son örneği olduğunu ve İngiltere’nin değeri giderek artan bu bölgeye daha fazla yatırım yapmasına olanak tanıyan önemli bir diplomatik hamle olduğunu söyledi. Başbakan Lee de bu artan katılımı memnuniyetle karşıladı. “

İngiltere Başbakanı Sunak, zirve marjında ​​Mauritius Başbakanı Pravind Jugnauth ile de bir araya geldi.

Sunak ve Jugnauth arasındaki görüşmede, Commonwealth ortakları olarak iki ülkenin ticari ilişkilerinin güçlendirilmesi ve iklim değişikliğinin etkilerinin ele alınması da dahil olmak üzere iş birliği fırsatları tartışıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu