Haber

Batman’da cami inşaatındaki iskelenin çökmesiyle 1 işçi öldü, 19 işçi yaralandı

Batman’da bir camin inşaatındaki iskelenin çökmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 19 işçi yaralandı.

Gültepe Mahallesi Esentepe mevkisinde yapımı süren Necat Nasıroğlu Külliyesi’nin içinde yer alan cami inşaatının iskelesi çöktü.

Olay yerine çok sayıda polis takımının yanı sıra sıhhat, itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma Takımı (UMKE) vazifelileri sevk edildi.

İskelenin çökmesiyle 2’si ağır 20 işçi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralı işçilerden 1’i hastanede yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

İskelede mahsur kalan 2 personel de Batman Belediyesi itfaiye takımlarınca kurtarıldı.

Ekiplerin, çöken iskeledeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Garnizon Kumandanı Tuğgeneral İhsan Kaplan, Vilayet Sıhhat Müdürü Semih Canpolat ve AK Parti Vilayet Lideri Abdullah Akif Gür de olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Olayla ilgili isimli ve idari soruşturma başlatıldı

Batman Valiliğinin toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada, saat 14.52 sıralarında imali devam eden cami inşaatında iskele sökülmesi sırasında mevcut iskelede çökme meydana geldiği bildirildi.

Olayın ihbar alınmasının akabinde çok sayıda AFAD, 112, itfaiye ve UMKE grupları sevk edildiği kaydedilen açıklamada, “İskele altında mahsur kalan 20 vatandaşımız çok ivedi kurtarılarak hastanelere sevk edilmiştir. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri vefat etmiştir. Vuku bulan olay ile alakalı adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” sözlerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu