Haber

Hataylı depremzede: Şiddetli sarsıntıda çocuklarıma 2 metre mesafeden ulaşamadım

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Maraş merkezli deprem nedeniyle evlerinde mahsur kalan 8 kişilik aile için Edirne’nin Yenikad köyündeki bir kişi evini açtı. Depremzede Yılmaz Özbek, “Çocuklarım benden 2 metre ötede koltukta yatıyordu. Yanlarına geldiğimde büyük bir sarsıntı oldu belki 2 metre ötelerinde. Tekrar geldim, almaya çalışıyordum. , ama bir türlü çıkaramadım. Bir çok ev sallanıyordu. Diğer oğlumu da yanıma aldım eşim de arkamdan geldi ve çıkmaya çalıştık” dedi.

Afet bölgesinde hasar gören evlerinde barınamayan depremzedeler, devletin düzenlediği Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki otellere veya yakınlarına yerleşmeye devam ediyor. Hatay’ın Samandağ ilçesinden Edirne’ye gelen 8 kişilik Özbek aile ilk 2 gün otelde konaklayarak merkeze bağlı Yenikad köyünde bir hayırseverin açtığı evde kalmaya başladı. Eşi ve 2 çocuğu, ağabeyi, teyzesi ve 2 çocuğuyla köydeki eve yerleşen Yılmaz Özbek, köylülerin kendilerini misafirperverlikle karşıladığını ifade etti.

‘Dostlarımı ve Akrabalarımı Kaybediyorum’

Eşi ve 2 çocuğuyla birlikte Samandağ’daki evlerinde depreme yakalandıklarını belirten Özbek, “Deprem sırasında evdeydik. Hasar büyük ölçüde evde oluştu ama herhangi bir çökme olmadı. hemen ardından ağabeyimle görüştüm evde yoktu istanbul’da depremden sonra hemen Hatay’a geldi “Ben kendim tır şoförüyüm Avrupa’ya gidip geliyorum. Edirne’yi az çok sevdim. Abime dedim gideceksek Edirne’ye gidelim dedim. Birçok arkadaşımı kaybettim. Akraba olarak teyzemi ve amcamı kaybettik” dedi.

‘SAĞLIKTA ÇOCUKLARIMA BİR ZAMAN ULAŞAMIYORUM’

Yılmaz Özbek, deprem sırasında meydana gelen sarsıntı nedeniyle yanındaki koltukta yatan çocuklarına ulaşamadığını söyledi. O sırada büyük bir sarsıntı oldu, onlardan yaklaşık 2 metre uzaktaydım. Tekrar geri geldim, almaya çalışıyordum ama bir türlü sarsmaktan alamıyordum. Çok fazla ev titriyordu. Bir oğlumu sol elime, diğer oğlumu sağ elime aldım, eşim de beni takip etti ve tırmanmaya çalıştık. Düştük” dedi.

‘ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU’

Her şey düzeldikten sonra Hatay’a dönmeyi düşündüklerini belirten Özbek, “Ben, abim, eşim, teyzem ve 4 çocuğumla 3 gün arabada yattık. Arabada çocukların psikolojisi bozuldu. Çocuklar hasta olmasın diye dışarı çıkmaya karar verdim.”

‘BİR ŞEHİR İNSANLARI KAYBEDİYORUZ’

Depremi iş için gittiği İstanbul’da öğrenen Yılmaz Özbek’in ağabeyi Metin Özbek, Hatay’daki eşini ve çocuklarını düşündüğünü söyledi. Metin Özbek, “Sabah büyük bir şaşkınlık içinde uyandım ve deprem olduğunu öğrendim. Ellerim ayaklarım kesildi. Ailem en üst kattaydı, apartman da pek sağlam değildi. Allah’a şükür başardılar. Ev paramparça oldu ama yıkılmadı. Orada durum gerçekten çok kötü, “Neredeyse kıyamet gibi. Bütün şehrin yıkıldığını gördük, kıyamet gibiydi. Bütün binalar neredeyse hasar gördü. Gözyaşlarımız orada hiç durmadı. Orada 3 gün kaldık ve hala o sahnenin etkisindeyiz. Büyük bir kayıp, bir şehri ve insanı kaybettik” dedi.

Özbek, Edirne’ye yerleştikleri Yenikad köyündeki köylülerin kendilerine çok yardımcı olduğunu söyledi. Gelip bizimle ilgilendiler. Açıkçası bize evini açan beyefendiyi tanımıyorum. AFAD’dan arkadaşlarını arayıp ‘Evimi açabilirim’ dedi. kullanılmış. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu