Haber

Gökhan Zan TİP’in Hatay adayı oldu

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Gökhan Zan olduğunu açıkladı. 42 yaşındaki eski milli futbolcu Gökhan Zan’ın TİP İstanbul İl Müdürlüğü binasında yaptığı adaylık açıklamasına Zan’ın yanı sıra TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve TİP eski milletvekili sanatçı Barış katıldı. Atay.

Toplantıda ilk açıklamayı yapan TİP Sözcüsü Seda Kadıgil, “Hatay halkının oluşturduğu ittifak bize bir isim verdi. Bize bir görev verdi: ‘Bu iki seçenek arasında sıkışıp kalmak istemiyoruz, teklif verin’ dedi. Bize bir seçenek, Türkiye İşçi Partisi’dir.” dedi Kadıgil. Türkiye İşçi Partisi çatısı altında Hatay halkının ortak adayı olarak Gökhan Zan’ın adını duyurdu.

Kadıgil’in ardından mikrofonları devralan Gökhan Zan, önümüzdeki ay yapılacak yerel seçimlerde CHP adına yeniden aday olan mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı davet ederek adaylığından çekilmesini istedi. Zan, açıklamasında, “Eğer bu hata tersine dönerse, insanlarımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım.” Zan, konuşmasında CHP yönetimine hitaben, “Deprem suçlarına karışan bir kişiyi yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yapacağınız hiçbir anket, deprem suçlarına karışanların sayısının 50 binden fazla olduğu gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Enkaz altında hayatlarını kaybettiler, yapmayın.”

Savaş adaylıktan çekilirse TİP’in tavrı ne olacak?

Toplantıya katılan bir gazeteci, “Lütfü Savaş’ın yerine CHP gelirse adayınızı geri çeker misiniz?” Soruyu yanıtlayan Sera Kadıgil, “Attığımız bu adım ne CHP’ye, ne de Lütfü Savaş’a karşıdır. Attığımız adım, AKP’nin çıkarcı zihniyetine ve bu çıkarcılığı sürdüren zihniyete karşı atılmış bir adımdır. Başka kisvelere bürünmüş bir zihniyet. Bölünmeye, dağılmaya karşı bir adım değil.” “Biz doğru istikamette birliğe gelmek istiyoruz. CHP’li dostlarımız üzerlerine düşeni yapıp Hatay halkının sesine kulak verdiğinde elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Futbol kariyeri boyunca Hatayspor, Dardanelspor, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Galatasaray formalarını giyen Gökhan Zan, 36 kez Türk Milli Takımı’nda forma giydi. 2023 Genel Seçimlerinde İYİ Parti’den Hatay Milletvekili Adayı olan Zan, geçen yıl Aralık ayında milletvekili olamayıp partisinden istifa etmişti.

DW / ET, İngiltere

yedisuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu