Ekonomi

FTX Kurucusuna yönelik suçlamaların düşürülmesini talep ediyor

Investing.com – Geçen yıl çöktü ve kripto segmentinde önemli hasara neden oldu. FTX’inKurucu, mahkemeden kendisine yöneltilen suçlamaları düşürmesini talep etti.

Davası devam eden Sam Bankman-Fried, yargıçtan kendisine yöneltilen 13 suçlamadan 10’unun düşürülmesini istedi. Fried’in avukatları, Hükümet yetkilileri tarafından müvekkillerine karşı ileri sürülen birden fazla suçlamanın hızlı kararlar olduğunu savunuyor.

Sma Bankman-Fried, ABD’ye teslim edildikten sonra kripto para borsası müşterilerinden milyarlarca dolar çaldığı, yatırımcıları ve borç verenleri yanılttığı gerekçesiyle davada dolandırıcılıkla suçlandı. Ayrıca, davadaki savcılar Şubat ayında Fried aleyhine ek suçlamalarda bulundu.

hakkındaki suçlamaları reddediyor Sam Bankman-Fried bu suçlamaların düşürülmesi için yeni bir talepte bulundu. Kasım ayında iflas ilan eden Bankman-Fried’in FTX ile temas dolandırıcılığı davası Ekim ayında görülecek.

Bahamalar’da tutuklandıktan kısa bir süre sonra kendi isteğiyle Amerika Birleşik Devletleri’ne iade talebinde bulunan Sam Bankman-Fried, daha sonra kefaletle serbest bırakıldı ve bir yatılı mahkum oldu. Ancak internet üzerinden paylaşımlarına devam eden Fried, mahkemeden tutukluluk hakkının iptal edileceği yönünde ihtar aldıktan sonra paylaşımına son verdi. Fried’in avukatları, tutuklandığı günden bu yana davayı en az zararla nasıl atlatacakları konusunda mücadele ediyor.

SBF’nin avukatları, suçlamaları azaltarak cezayı azaltmayı hedefliyor

FTX dolandırıcılığıyla ilgili son gelişmede, avukatların Fried aleyhindeki birçok suçlamayı düşürerek cezasını indirmeyi hedeflediği görülüyor. Resmi açıklamaya göre SBF’nin avukatları, elektronik dolandırıcılık, dolandırıcılık, banka dolandırıcılığı, lisanssız para transferi faaliyetleri ve rüşvet suçlamalarının düşürülmesini istiyor.

Ayrıca, Fried’in siyasi destekçilerden gelen fonları iade etme niyeti göz önüne alındığında, siyasi takviye suçlamalarının düşürülmesini talep etti. SBF’nin avukatları, Fried’in ABD’ye gönüllü iade talebini ve iade muhtırası kararlarını bu suçlamaların düşürülmesine destek olarak gösteriyor.

Öte yandan FTX’in kurucu ortağı Gary Wang ve kripto borsası ile ilgili girişim sermayesi şirketi Alameda’nın CEO’su Caroline Ellison, Sam Bankman-Fried’in tutuklanmasıyla eş zamanlı olarak şunları söyledi: tüm suçlamaları kabul etmek anlaşma yolundan gitmişti. Bu anlaşmanın ardından Sam Bankman-Fried tüm suçlamaların odak noktası oldu.

Author: Günay Caymaz

haber-akpinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu